Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο Εφραίμ… και άλλοι παραπέμπονται για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Απαλλαγή για τον Γιάννη Αγγέλου

Efraim
Την παραπομπή σε δίκη 14 ατόμων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετείων.
Με το βούλεμα 2000/13, παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν για κακουργηματικές κατηγορίες οι: Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.
Αντιθέτως, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι ενέργειες όσων παραπέμπονται έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο.
Από τα πρόσωπα που παραπέμπονται, πέραν του αρχιμανδρίτη Εφραίμ και του μοναχού Αρσενίου, ξεχωρίζουν τα ονόματα της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη, συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη, και των μελών της οικογενειάς της, Διονύση και Δημήτρη Πελέκη.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των κατηγοριών είναι και αυτή του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου εκτάσεις.

ysterografa.gr