Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ

Μετά από δύο αναβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και ανούσιες αντεγκλήσεις φαίνεται ότι έγιναν οι απαραίτητες συγκλίσεις και συμβιβασμοί (μαγειρέματα) και το θέμα θα λήξει στην συνεδρίαση την Τετάρτη 9 Οκτώβρη.
Τι συμβαίνει λοιπόν με το χιονοδρομικό του Μαινάλου;
Έκταση 126 στρεμμάτων δασικής αλλά και απαλλοτριωμένης γης έχει παραχωρηθεί στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Τρίπολης για αθλητική χρήση και όχι για εκμετάλλευση.
Σ΄ αυτήν την έκταση , Δημόσιοι φορείς όπως η Γ.Γ. αθλητισμού, η πρώην Νομαρχία Αρκαδίας, ο πρώην Δήμος Τρίπολης, ο πρώην Δήμος Λεβιδίου και ο νυν Καλλικρατικός Δήμος Τρίπολης, κατά διαστήματα πραγματοποίησαν έργα, κατασκεύασαν εγκαταστάσεις, έκαναν διαμορφώσεις, τοποθέτησαν εξοπλισμό, και τακτικά χρηματοδοτούσαν τον ΕΟΣ με γενναίες επιδοτήσεις.
Στις προθέσεις της πλειοψηφίας (και όχι μόνο), είναι , όλα τα παραπάνω να αναγνωρισθούν σαν περιουσία του ΕΟΣ και να τα μισθώσει ο Δήμος Τρίπολης.
Ο Δήμος Τρίπολης, πέραν του μισθώματος, θα αποκαταστήσει τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό κατά την διαχείριση από τον ΕΟΣ (και τον ..σωτήρα ιδιώτη στον οποίο είχε ενοικιάσει ο ΕΟΣ το χιονοδρομικό), θα αναπτύξει καινούργιες υποδομές ξοδεύοντας τεράστια ποσά από χρήματα των δημοτών και θα υπενοικιάσει το χώρο για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, όπως έκανε μέχρι τώρα ο ΕΟΣ!!

Με λίγα λόγια ο Δήμος Τρίπολης:

· Θα αποκαταστήσει τις καταστροφές που προξενήθηκαν επί ΕΟΣ με μεγάλο οικονομικό κόστος για τους δημότες.
· Θα δαπανήσει και άλλα ποσά για να δημιουργήσει καινούργια περιουσιακά στοιχεία στον ΕΟΣ.
· Θα γίνει ο μεσάζων για να εξασφαλίσει ο ΕΟΣ εγγυημένο ενοίκιο αφού θα πληρώνει ο Δήμος που είναι και καλοπληρωτής.
· Θα υπενοικιάσει σε ιδιώτες για εκμετάλλευση τις εγκαταστάσεις (που σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία δεν θα πάρει δεκάρα τσακιστή) και θα έχουμε νέα λεηλασία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια τέτοια προοπτική.
Προτείνουμε και θα το θέσουμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

· Το Χιονοδρομικό του Μαινάλου και το σύνολο των εγκαταστάσεων να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
· Ο Δήμος Τρίπολης με τις υπηρεσίες του και με μόνιμο προσωπικό να λειτουργήσει το χιονοδρομικό και να αναπτύξει δραστηριότητες (αθλητισμού-αναψυχής κ.τ.λ.) σε ετήσια βάση. Το προσωπικό (ένα μέρος του) το καλοκαίρι να απασχολείται σε κοινωνικές δομές του Δήμου όπως κατασκηνώσεις κ.τ.λ.
· Να αποκλεισθεί η υπενοικίαση οποιουδήποτε τμήματος του χιονοδρομικού σε ιδιώτες.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση: Δημήτρης Νικολάου, Δημοτικός Σύμβουλος.

Τρίπολη 07/10/2013