Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...

Για το Ισραήλ αναχωρεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία που θα τον συνοδέψει στην επίσημη επίσκεψή του στη χώρα...

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες. Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 έλληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Το επικείμενο ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Ισραήλ βρέθηκε πάντως χθες στο στόχαστρο της κριτικής ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα μας σε έναν πόλεμο που τελικά δεν έγινε και μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η πρώτη φορά που έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα.
Ο κ. Σαμαράς, με την ενέργειά του αυτή, υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως η πορεία της Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική, την μετατρέπει ταχύτατα σε «φυλάκιο» των επικίνδυνων για την ειρήνη αμερικανοΐσραηλινών επιδιώξεων στην περιοχή, γεγονός που επιφυλάσσει απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αγνοεί παντελώς ή παραποιεί σκόπιμα όχι εκτιμήσεις αλλά γεγονότα και πληροφορίες σχετικές με την εξωτερική πολιτική.
Όπως υπογράμμισε επίσης το υπουργείο, είναι εσφαλμένη η εντύπωση των συντακτών της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι η διακυβερνητική συνάντηση Ελλάδος-Ισραήλ, στις 8/10, δεν συνοδεύεται από συνάντηση με την Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ το ακριβές είναι ότι ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Ραμάλα στις 9/10, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αμπάς και τον Πρωθυπουργό και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και διεθνείς, θα είναι οι μόνοι ωφελημένοι από τα «απανωτά ταξίδια του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τώρα στο Ισραήλ», τόνισε από την πλευρά του το ΚΚΕ.
Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Περισσός, ο ελληνικός λαός «θα συνεχίσει να έρχεται αντιμέτωπος με το βραχνά των αντιλαϊκών μέτρων και του χρέους, όπως επίσης και με τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με φόντο την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους