Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

«Σπάνε» την ομερτά και «καίνε» βουλευτές – Όπλα και τρόφιμα σε μοναστήρι της Κορίνθου


Αποκαλύψεις που «καίνε» τους υπόδικους βουλευτές Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασιδιάρη αλλά και ακόμη δυο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο έρχονται στο φως.

Πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής «σπάνε» την ομερτά και μιλούν για πρόσωπα και καταστάσεις στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Μιλούν για υποθέσεις που όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είχε στοιχεία.
Οι νέες αποκαλύψεις δεν αποκλείεται να φέρουν τους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο ξανά στο ανακριτικό γραφείο για συμπληρωματική κατάθεση. Πλέον, δε μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψης και πρέπει να αρθεί πρώτα η βουλευτική ασυλία τους.
Mάρτυρας («μάρτυρας Δ») «καίει» έναν δεύτερο βουλευτή που δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση μέχρι τώρα, κατονομάζει ως υπεύθυνο Κορινθίας τον Ηλία Παναγιώταρο και ως «αναμφισβήτητο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής τον Ηλία Κασιδιάρη».
Όπως λέει στην κατάθεσή του που παρουσιάζει Το Έθνος, ο βουλευτής «άρχισε να δείχνει αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας πως δεν υπόκειται στους νόμους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο το νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του. Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο», λέει.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο βουλευτής έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Zastava 635, ενώ αποκάλυψε πως η Χρυσή Αυγή διατηρεί κρυμμένο οπλισμό σε μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές.
Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, τα μέλη του κόμματος έχουν κρύψει τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης! «Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου», λέει.
Αναφέρει περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες από στελέχη της Χρυσής Αυγής σε Βραχάτι, Κόρινθο, Νεμέα, Κιάτο, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη. Μιλάει για «γενική κατεύθυνση να «τιμωρούνται» οι παράνομοι μετανάστες», ενώ ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδοκίμαζε αλλά «είχε πει ότι από τη στιγμή που δε μπορεί να τους διώξει το κράτος, θα τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ».

Ο μάρτυρας περιγράφει ένα περιστατικό από το καλοκαίρι του 2012, όταν στο λιμάνι της Κορίνθου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε 5-6 μετανάστες και τους πέταξαν στη θάλασσα «έτσι για πλάκα», όπως λέει. «Μετά από πέντε λεπτά έφθασε η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία δεν έκανε τίποτα και γελούσε με αυτό που έβλεπε». 

Πληροφορίες: newsit.gr