Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής Kορινθίας της Χ.Α. Στάθης Μπούκουρας - Την άρση της ασυλίας του ζήτησε ο ανακριτής

boukouras1
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών». Ο κ. Μπούκουρας χαρακτήρισε τον μάρτυρα Δ «ψευδομάρτυρα».
Στο μεταξύ αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου  και Ευσταθίου Μπούκουρα υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.

υστερογραφα