Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους γρηγορεί η βραδυπορούσα δικαιοσύνη!

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Κάπου βαρεθήκαμε πια από τα όσα ζούμε !
Τελικά ή θα υπερβάλλουμε σ’ αυτήν τη Χώρα, ή θα κοιμόμαστε τον ύπνο του αφελούς δικαίου!
Βομβαρδιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια με ειδησεογραφία όπου κυριαρχεί έντονα η υπερβολή, εξ αιτίας πολλών παραγόντων, αλλά καλόπιστα ας το εντάξουμε στην αγωνία της αποκλειστικότητας και της ανάγκης για υψηλή τηλεθέαση.
Όλος αυτός ο χαμός, οδήγησε σε καχυποψία και απέχθεια για την ενημέρωση τους Έλληνες που την θεωρούν πλέον κατευθυνόμενη των διαφόρων συμφερόντων, διότι έβλεπαν πως οι αλήθειες παραποιούντο μπερδεύοντας την αλήθεια με το ψέμα και τις ανακρίβειες.
Η γενικότερη ασυδοσία και η χαλάρωση της νομιμότητας, οδήγησε ορισμένους στον ευρύτερο χώρο της ενημέρωσης να δημιουργούν ειδήσεις, να κατευθύνουν, να υποστηρίζουν ή να καταβαραθρώνουν ανθρώπους χωρίς να παρεμβαίνει εκεί που απαιτείται η βραδυπορούσα και αργών αντανακλαστικών -μέχρι σήμερα- Ελληνική Δικαιοσύνη, δημιουργώντας έτσι το υπόβαθρο των παραβατικών συμπεριφορών και των σαθρών θεμελίων της κοινωνίας μας.
Φτάσαμε σε σημείο μετά τα όσα έχουμε ζήσει, να ακούμε αλήθειες και να δυσπιστούμε, να βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια γεγονότα και να τα αμφισβητούμε.
Βέβαια το Σύνταγμα προβλέποντας πως μπορεί να υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις, έχει ορίσει εξ αρχής τη Δικαιοσύνη ως έναν εκ των κυρίαρχων πόλων της Δημοκρατίας, εγγυητή της νομιμότητας, όντας ανεξάρτητη της εκτελεστικής και της νομοθετικής.
Η κοινωνία είναι αυτονόητο πως περίμενε περισσότερα από αυτήν, διότι οι λοιποί θεσμοί έχουν καταρρεύσει στα μάτια των πολιτών και υπήρχε η ανάγκη της ύπαρξης ενός ισχυρού αναχώματος απέναντι στη γενικευμένη δυσπιστία και διαφθορά.
Μόνη εξαίρεση γρήγορων αντανακλαστικών από πλευράς της, είναι η περίπτωση της ανάδειξης των εγκληματικών χαρακτηριστικών και της στοιχειοθέτησης των εγκλημάτων από πλευράς Χρυσής Αυγής.
Τα προγενέστερα χρόνια που λεηλατήθηκε η πατρίδα μας από επίορκους λειτουργούς, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και βολεμένους συνδικαλιστές, τότε που κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί θεωρούσαν τη μίζα δικαίωμα και ενώ έχουν ομολογήσει ότι διακινούσαν μαύρο χρήμα κι εκκρεμούν υποθέσεις εξόφθαλμων εξυπηρετήσεων σε οικονομικούς κολοσσούς, βλέπουμε τη Δικαιοσύνη, απλώς να… επιλαμβάνεται, κινώντας αργά τις... χρονοβόρες διαδικασίες.
Αλλά και το πολιτικό σύστημα παρά το ευχάριστο... ξύπνημα των τελευταίων ημερών, όλα αυτά τα χρόνια που διαλύθηκε η πατρίδα μας από τις πολιτικές αστοχίες και τη λεηλασία του κράτους, δημιουργούσε κωλύματα στην απονομή της δικαιοσύνης και της τιμωρίας των επιόρκων, με το πρόσχημα του κατάπτυστου Νόμου "περί ευθύνης υπουργών".
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά που συνθέτουν την εικόνα σήψης που βιώνουμε όλοι και οδήγησαν έναν Δημοκρατικό λαό σαν τους Έλληνες σε απονενοημένες πολιτικές επιλογές και την ίδια στιγμή που οι πολίτες στενάζουν από τις αδιάκοπες περικοπές εσόδων και την υπερφορολόγηση, η συμπαθής τάξη της Δικαιοσύνης, διεκδικεί με πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις και εν τέλει απολαμβάνει αυξήσεων, αναδρομικών, επιδομάτων κλπ και ουδείς διαμαρτύρεται για την προνομιακή μεταχείριση ή ασχολείται!
Ούτε οι λαλίστατοι δημοσιογραφικοί κύκλοι που σε άλλες περιπτώσεις κάνουν την τρίχα... τριχιά, ούτε οι διαμαρτυρόμενες ακόμη και για... πουλιού πέταγμα αντιπολιτεύσεις, είδαν, άκουσαν κάτι!
Παρά τα παράπονα όμως, χαιρετίζω την τόλμη των ολίγων λειτουργών της Δικαιοσύνης που αυτό το διάστημα υπερέβαλαν εαυτόν και στοιχειοθέτησαν τις ποινικές ευθύνες αυτών που δεν σεβάστηκαν την εμπιστοσύνη των απογοητευμένων Ελλήνων και θεώρησαν ότι με ημιστρατιωτικού τύπου οργανώσεις και με... εμπνευστή το σφαγέα εκατομμυρίων ανθρώπων το Χίτλερ, θα οδηγήσουν έναν Δημοκρατικό λαό σε καταστάσεις εκτροπής. Πιστεύοντας ότι εκφράζω και άλλους Συνέλληνες, ελπίζω το ευχάριστο... ξύπνημα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην είναι παροδικό και να συμπεριλάβει στην ατζέντα των δράσεών της και τις διαπιστωμένες περιπτώσεις διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και ασυδοσίας.
Φυσικά καλό είναι να έχει άγρυπνο το μάτι σε τυχόν νέες περιπτώσεις, διότι όπως λέει και ο λαός... καήκαμε στο χυλό... φυσάμε και το γιαούρτι πλέον !

elzoni.gr