Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Ντου της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου - Βρέθηκε "οπλοστάσιο" και σε σπίτι μελών της Χρυσής Αυγης στο Βύρωνα

 Μετά από εντολή του ανακριτή πραγματοποιήθηκαν δύο έλεγχοι σε σπίτια σε Αμπελόκηπους και Βύρωνα στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής.
Στο σπίτι στους Αμπελόκηπους, το οποίο έχει νοικιάσει και διαμένει η Ουρανία Μιχαλολιάκου, έγινε έφοδος στις 7.30 το πρωι την ώρα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν η κόρη του αρχηγου της Χρυσής Αυγής και τρεις άνδρες.
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου επέτρεψε να γίνει η έρευνα και παραδέχτηκε ότι το σπίτι είναι δικό της.
Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πτυσσόμενο μεταλλικό μαχαίρι, ένα ζευγάρι χειροπέδες, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και μια βιντεοκάμερα.
Μετά τον εντοπισμό του μαχαιριού, ο ένας από τους τρεις άνδρες υποστήριξε πως το μαχαίρι ανήκει σε εκείνον και πως η Ουρανία Μιχαλολιάκου δε φέρει καμία ευθύνη.
Οι αντρες της Αντιτρομοκρατικής προσήγαγαν και τους τρεις, και συνέλαβαν τον άνδρα που του ανήκε το μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας έχει καταγωγή από το Αίγιο και μπαινόβγαινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν προσήχθη, μόνο έδωσε κατάθεση.
Σε άλλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, σε σπίτι στο Βύρωνα βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την αστυνομία στο ιδιόκτητο διώροφο όπου διαμένουν ένας πατέρας με το γιο του, μέλη της Χρυσής Αυγής και παραγωγοί λαΪκών αγορών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μια μη λειτουργική καραμπίνα χωρίς άδεια, έξι καραμπίνες -δίκανα- με άδεια, πέντε αεροβόλα, ένα μη λειτουργικό περίστροφο, δύο αεροβόλα, 15 μαχαίρια και ένα λάπτοπ.

Οι δύο άνδρες, προσήχθησαν και ισχυρίστηκαν ότι είναι κυνηγοί και γι αυτό είχαν τόσα όπλα στην κατοχή τους.


newwit.gr