Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Με τη… φόρα των Βρυξελλών και στον αστερισμό του Μήτρογλου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 6-0

Μεσημεριανό περίπατο έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Βέροια, επικρατώντας με το εμφατικό 6-0, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, που με το τέταρτο φετινό χατ-τρικ του (!),  έφτασε τα 9 τέρματα σε 6 ματς.
Με τη… φόρα των Βρυξελλών, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Εγινε εξαρχής το αφεντικό, απείλησε με τον Φουστέρ (5') και έφτασε στο γκολ με το εξ' επαφής πλασέ του Μήτρογλου στο 8'. Σαβιόλα (14') και Μεντζανί (15') «άγγιξαν» το 2-0 το οποίο ήρθε, τελικά, με κεφαλιά του Μήτρογλου στο 20'.
Μετά το δεύτερο γκολ οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν το ρυθμό και έτσι η Βέροια, που εξαρχής δεν έδειξε διάθεση να «ταμπουρωθεί» αλλά δεν μπορούσε και να επιτεθεί, άρχισε σιγά-σιγά να επισκέπτεται τα καρέ του Ρομπέρτο. Εχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά στο 26', είχε μια καλή στιγμή με τον Μρντάκοβιτς (34') και απείλησε ξανά με τον Ντα Κόστα (36').
Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Σαβιόλα (24') και τη μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Αργεντινού στο 32': Το κέρδισε ο Βάις από τον Καλτσά, το απέκρουσε ο Αναστασόπουλος. Τελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού το άστοχο διαγώνιο σουτ του Χολέμπας (33').
 Το… νωχελικό πρόσωπο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, στο οποίο η Βέροια ήταν πιο επιθετική και είχε την καλή στιγμή με την εκτέλεση φάουλ του Καλτσά που απέκρουσε ο Ρομπερτο στο 55'. Ωστόσο, η είσοδος του Κάμπελ αντί του Βάις στο 61' έδωσε νέα πνοή στους «ερυθρόλευκους».
Ο μεσοεπιθετικός από την Κόστα Ρίκα πέτυχε γκολ στο 63' με πλασέ (3-0) και έδωσε την ασίστ για το τέταρτο γκολ που ήρθε από τον Μανιάτη στο 71'. Ενδιάμεσα, Φουστέρ και Χολέμπας είχαν και αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τους πρωταθλητές να ανεβάζουν ρυθμούς.
 Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε τις προσπάθειες και για άλλο γκολ και τελικά όχι μόνο πέτυχε ένα, αλλά δύο σε ένα λεπτό. Το πρώτο, εντυπωσιακό, με τον Μήτρογλου στο 81' και το δεύτερο ένα λεπτό μετά με τον Κάμπελ, μετά από πάσα του Μήτρογλου, για να κλείσει εντυπωσιακά το ματς, με τον Καμπαξή να «χαρίζει» αποβολή στον Παπάζογλου στο 87' (αγκωνιά σε αντίπαλο), ενώ λίγο νωρίτερα ο Μήτρογλου είχε επεισόδιο με τον Αποστολόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Μανωλάς, Μεντζανί, Μανιάτης (72' Γιαταμπαρέ), Σάμαρης, Φουστέρ, Βάις (61' Κάμπελ), Σαβιόλα (66' Σέποβιτς), Μήτρογλου.
ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Τζημογιάννης (73' Ζεζίνιο), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Οστοϊτς, Καλτσάς, Μπεν, Ντα Κόστα (83' Σεντεμέντες), Μρντάκοβιτς (68' Πλαβούκος).