Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πούτιν: Θα χτυπήσουμε και εμείς τον Άσαντ, αν…

Vladimir-Putin
Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δύση να μην επιχειρήσει μονομερές στρατιωτικό πλήγμα κατά της Συρίας, χωρίς δηλαδή να έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο “Associated Press”.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε από τη θερινή κατοικία του έξω από τη Μόσχα, και η συνέντευξη μεταδόθηκε και από το ρωσικό καναλι “Channel 1″, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, θα πρέπει να έχει τη… στοιχειώδη νομιμοποίηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν απέκλεισε την προοπτική να συμμετάσχει και η ίδια η Ρωσία σε μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Δαμασκού, με την προϋπόθεση να αποδειχθεί πέραν αμφιβολιών ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι εκείνο το οποίο έκανε χρήση χημικών όπλων κατά των πολιτών της χώρας του.
Η συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν δόθηκε λίγο πριν την αυριανή έναρξη των εργασιών της Συνόδου του G-20 στην Αγία Πετρούπολη, και ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ίδιος και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μπαράκ Ομπάμα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς τις κρίσιμες διεθνείς εξελίξεις.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να συναντηθεί με εκπροσώπους των ομοφυλόφιλων, με τους οποίους έχει ανοίξει μέτωπο το τελευταίο διάστημα, λόγω της νομοθεσίας που προωθεί, ενώ επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν φοβάται την τρομοκρατία, και λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες της απέναντι σε τέτοιες απειλές.

ysterografa.gr