Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Με το 42% μπαίνει τέλος στη συναλλαγή

Giannis-Mixelakis
(Photo Eurokinissi)
Το πλαίσιο αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στην εκλογική διαδικασία για την Αυτοδιοίκηση, υπερασπίστηκε ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι αλλαγές που συζητούνται αποτελούν σκέψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε με νόημα ότι με τα δυο διαφορετικά ψηφοδέλτια για δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τους καταλληλότερους να τους εκπροσωπήσουν στις τοπικές κοινωνίες, αφήνοντας πίσω τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, η στρατηγική της κυβέρνησης έχει ως αφετηρία τις νέες προτεραιότητες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, λόγω και της ιδιαιτερότητας της συγκυρίας της εποχής που βιώνουμε, εξαιτίας του Μνημονίου, ενώ επικαλέστηκε και τη διεθνή εμπειρία, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο εκλογικής διαδικασίας έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Ένα κρίσιμο σημείο των αλλαγών που προωθούνται είναι η επαναφορά του ποσοστού του 42%, για την εκλογή ενός δημάρχου από την πρώτη κιόλας Κυριακή, με τον Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει σχετικά: “Ένα κομμάτι που εξετάζεται είναι να εκλέγεται ο δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 42%, κάτι που είχε εφαρμοστεί και παλαιότερα. Αυτό σταματάει και την ιστορία της συναλλαγής στον δεύτερο γύρο”.