Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ρύθμιση 12 δόσεων για τα φετινά εκκαθαριστικά

rythimiseis-doseon
Την εναλλακτική προοπτική της ρύθμισης σε 12 δόσεις, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για όσους φορολογούμενους αντιμετωπίζουν δυσκολία να αποπληρώσουν τα χρέη και τις οφειλές τους.
Η παραπάνω στρατηγική κρίθηκε αναγκαία για τα φετινά εκκαθαριστικά, προκειμένου να μην βρεθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προ δυσάρεστων τετελεσμένων, που θα συνεπάγονταν τη σημαντική υστέρηση στα έσοδα του προϋπολογισμού, στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του κρίσιμου στόχου της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013.
Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του ο “Ελεύθερος Τύπος”, οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση ώστε να καταστεί ληξιπρόθεσμη και στη συνέχεια να υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων σε 12 δόσεις.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις που έδιναν το δικαίωμα εξόφλησής σε 48 ή 100 δόσεις, αφού αν αφήσουν τα νέα χρέη από τον ΦΑΠ και το φόρο εισοδήματος κινδυνεύουν να τεθούν εκτός και από τις παλιές τους ρυθμίσεις.

ysterografa.gr