Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Καψής: Ατεκμηρίωτες καταγγελίες για τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης

kapsis
Ο υφυπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής σε δήλωσή του κάνει λόγο για αναπαραγόμενες «ατεκμηρίωτες καταγγελίες σχετικά με τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία, η στελέχωση της ΔΤ έγινε με πλήθος νέων παρανομιών, αδιαφάνειας και επιλεκτικής εφαρμογής των κανόνων, που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε.
«Η ασυδοσία και οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια επισφαλή θέση εργασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Η λίστα των επιτυχόντων έχει γίνει ¨λάστιχο¨. Καθημερινά ¨μαγειρεύεται¨, ενώ προκύπτουν συνεχώς ζητήματα νομιμότητας. Έτσι, απορρίπτονται άνευ λόγου επιτυχόντες, των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ καλούνται να υπογράψουν σύμβαση εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου σε ειδικότητες, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση. Απασχολούνται ακόμη εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, ενώ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καταργούνται με ένα τηλεφώνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός σημειώνει ότι «ουδείς επιτυχών έχει κληθεί να υπογράψει σύμβαση σε ειδικότητα που δεν περιλαμβανόταν στην πρόσκληση. Όλοι οι προσληφθέντες έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν παράλληλη απασχόληση. Τα δικαιολογητικά που κατατίθενται ελέγχονται από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή νομικού σύμβουλου και μόνο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου υπογράφεται η σύμβαση. Είναι αυτονόητο ότι κάθε καταγγελία που θα βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία θα ελεγχθεί. Αγγίζει, ωστόσο, τα όρια του παραλόγου ο ακατανόητος ισχυρισμός της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ ότι «απαράβατος όρος των νέων συμβάσεων είναι η παραίτηση των εργαζομένων από το δικαίωμα τους να επιτύχουν δικαστικά το άκυρο και παράνομο της απόλυσης τους στην ΕΡΤ».
Τέτοιος όρος δεν υπάρχει και θα αρκούσε να ερωτηθεί ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν υπογράψει σύμβαση στη Δημόσια Τηλεόραση για να πληροφορηθεί η ΕΣΗΕΑ την αλήθεια. Επαναλαμβάνεται ότι η μόνη οδηγία που έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σειράς μοριοδότησης, η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια». Ο κ. Καψής, τέλος, καλεί σε διάλογο τη νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

ysterografa.gr