Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση «καραμανλικών» για τους διορισμούς της περιόδου 2004-2009

Η κριτική που άσκησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανή, σε συνέχεια μάλιστα των όσων είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος περί 850.000 προσλήψεων από το 2004 έως το 2009,  ενόχλησε το ισχυρό γαλάζιο σύστημα των καραμανλικών της ΝΔ.
Το γάντι σήκωσε πρώτος ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον Real fm: «Είτε το θέλει είτε όχι η αλήθεια, κατά τα στοιχεία του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, είναι η εξής: Ο κ. Κώστας Σημίτης παρέδωσε στον κ. Κώστα Καραμανλή περίπου 129.000 ομήρους συμβασιούχους τους οποίους, κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο -δηλαδή την οδηγία του 1999- θα έπρεπε να «μονιμοποιήσουμε», υπό την «απειλή» του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ύστερα από ισχυρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση «μονιμοποιήθηκαν» με το π.δ. 164/2004 περίπου οι 33.000, οι οποίοι, το τονίζω, είχαν προσληφθεί από τον κ. Κώστα Σημίτη!»
Τη σκυτάλη πήρε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, θύμισε τις υποθέσεις Τσουκάτου και Μαντέλη και διερωτήθηκε: «Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;».
Σε σχέση με τους διορισμούς της περιόδου 2004-2009 υποστήριξε ότι το 2004 η ΝΔ «βρήκε 129 με 130.000 συμβασιούχους-ομήρους, που τους είχε προσλάβει η διακυβέρνηση Σημίτη. Και υπήρχε η δέσμευση από την ΕΕ να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και δώσαμε μάχη». Και συνέχισε: «Ξέρετε πόσοι αποκαταστάθηκαν; 35.000. Και έρχεται τώρα ο κ. Γρηγοράκος και διάφοροι άλλοι απολογητές του απίθανου παρελθόντος να πουν ότι προσλήφθηκαν 850.000 επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό είναι ψεύδος και αποδεικνύεται από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την απογραφή. Γιατί δεν κάνουμε μια καταγραφή πότε προσλήφθηκαν αυτοί; Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από το ΠΑΣΟΚ».
Βουλευτές της ΝΔ σε ιδιωτικές συνομιλίες τους λένε ότι θα περίμεναν να βγει κάποια ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου ή από τη Συγγρού προκειμένου να μπει «τελεία και παύλα» στους ισχυρισμούς Σημίτη-Παπανδρέου για τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Και αναμένουν…

aftodioikisi.gr