Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σέποβιτς και... πρόκριση για τον Ολυμπιακό που «καθάρισε» με 5 - 1 τον Φωκικό!


 
Με μία ενδεκάδα που στο πρωτάθλημα ή πόσω μάλλον στην Ευρώπη δεν θα δούμε ποτέ, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου επικρατώντας του Φωκικού με 5-1!

Σέποβιτς και... πρόκριση για τον ΟλυμπιακόΤο ντεμπούτο του Σέποβιτς με δύο γκολ, η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η πρώτη εμφάνιση του πιτσιρικά Βέργου και το άδειο Καραϊσκάκη είναι τα στοιχεία που ξεχώρισαν για την ομάδα του Μίτσελ.
Η ρεβάνς της 30ης Οκτωβρίου αποκτά λοιπόν διαδικαστικό χαρακτήρα σε μια εβδομάδα που οι «ερυθρόλευκοι» θα ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.



Με αρκετά νέα πρόσωπα λοιπόν, στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε... φουριόζος και πέτυχε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά. Δημιουργός και των δύο ο Χολέμπας που ταλαιπώρησε τον Πολυχρονάκη, ο οποίος έγινε αλλαγή πριν βγει το 20λεπτο!
Στο 4' ο διεθνής μπακ σέντραρε, ο Κάμπελ κατέβασε με το στήθος για τον Ολαϊτάν, αυτός του έδωσε ξανά την μπάλα και ο Κοσταρικανός σκόραρε για το 1-0. Στο 8΄ σε νέα σέντρα του Χολέμπας, Μήτρογλου τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι, ο Γιαταμπαρέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μελίσσα και του αμυντικού και έγραψε το 2-0.
Στη συνέχεια ωστόσο, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε και ο Φωκικός έκανε τις ευκαιρίες του, χωρίς όμως, να βρει δίχτυα. Στο 13' ο Μέγερι μπλόκαρε την κεφαλιά του Γουόρντεν, στο 36' το φάουλ του τελευταίου έφυγε ένα μέτρο έξω, ενώ στο 42' ο «ξεχασμένος» από την άμυνα του Ολυμπιακού Φράγκος, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Πιο «γεμάτο» από φάσεις και γκολ ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος των Ιμπαγάσα και Σέποβιτς «ανέβασαν» τον Ολυμπιακό, με τον πρώτο να δημιουργεί και τον δεύτερο να εκτελεί.
Στο 47' ο Γιαταμπαρέ, σε δύο διαδοχικές φάσεις, δεν μπόρεσε να πετύχει κι άλλο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε από τον Σέποβιτς, με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Παπάζογλου στο 51ο λεπτό.
Το πιο ωραίο γκολ πάντως, ήρθε στο 56' από τον Φωκικό, με εξαιρετικό πλασέ του Φράγκου απέναντι στον εξερχόμενο Μέγερι. Στο 63' έγινε το 4-1 μετά το ωραίο «τρίγωνο» Γιαταμπαρέ-Ιμπαγάσα-Ολαϊτάν, με τον τελευταίο να ξεφεύγει με τακουνάκι από τον αντίπαλο του και να σκοράρει.
Στο 68' ο Παπάζογλου έπιασε το ωραίο σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 71' ο Μέγερι διόρθωσε το λάθος του να δώσει... ασίστ στον Γουόρντεν αποκρούοντας το πλασέ του Φράγκου.
Στο 76' ο Θέος έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την «ερυθρόλευκη» εστία σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σέποβιτς «χτύπησε» ξανά για το 5-1. Ο Σέρβος, μετά από ασίστ του Ιμπαγάσα, βγήκε τετ α τετ με τον Μελίσσα και τον πλάσαρε εύστοχα.
Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο, αλλά το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση από τον Χολέμπας σταμάτησε πάνω στον Μελίσσα (82') ενώ στο 90' ο 17χρονος Βέργος δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ με τον τερματοφύλακα του Φωκικού να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Μετζανί, Α. Παπαδόπουλος, Χολέβας, Εντινγκά, Γιαταμπαρέ, Ντομίνγκεζ (46' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν, Κάμπελ (34' Βέργος), Μήτρογλου (46' Σέποβιτς).
ΦΩΚΙΚΟΣ: Μελίσσας, Πεχλιβανόπουλος, Άλα, Ιγιάνγκα (84' Γεωργουσόπουλος), Σκαρίμπας, Γουόρντεν (87' Τζέκος), Θέος, Σιμονιάν, Άλβαρεζ, Πολυχρονάκης (16' Φράγκος), Καλαγκάνης