Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Χρυσή Αυγή: Εγκληματική οργάνωση Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Βενιζέλος

Στον ελληνικό λαό και τη δικαιοσύνη αλλά όχι στην προανακριτική επιτροπή, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «κατέθεσε» η Χρυσή Αυγή το πόρισμά της για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του κόμματος, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, γιατί «απεδείχθη πως στόχευε αποκλειστικά και μόνο στη συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων που διέπραξαν βαρύτατα αδικήματα εις βάρος του ελληνικού λαού».

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελούν εγκληματική οργάνωση «όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 57 του ποινικού κώδικα».
Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει «τις άθλιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που οδήγησαν στη σύνταξη του διάτρητου πορίσματος της πλειοψηφίας» αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ψήφισε κατά της παραπομπής και βίαιης προσαγωγής του Γιώργου Παπανδρέου ενώπιον της επιτροπής.
Ειδικά για τον κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται ότι τα στοιχεία βοούν σε βάρος του και θα έπρεπε να βρίσκεται, ήδη, ενώπιον της δικαιοσύνης, αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν δεν υπήρχε ο «κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου, για νόθευση εγγράφου, για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος.
«Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Μπίκας, Διώτης και Βενιζέλος νόθευσαν τη λίστα Λαγκάρντ και την απέκρυψαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Βοήθησαν τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας να αποφύγουν τον φορολογικό και δικαστικό έλεγχο. Υπεξαίρεσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού εκβιάζοντας τον ότι δεν υπήρχε άλλη λύση πέρα από τη δουλεία των Μνημονίων», σημειώνει η Χρυσή Αυγή...