Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αποφασίστηκε παραπομπή Παπακωνσταντίνου - ΓΙΑ 3 ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ - Σκηνές ροκ στους διαδρόμους της Βουλής


Με τις φωνές και τους καβγάδες να μεταφέρονται και εκτός αιθούσης έπεσε η αυλαία της Προανακριτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα με αντικείμενο τη σύνταξη πορίσματος.

«Είσαι επίορκος και εισαγγελέας της χούντας» φώναζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, λίγο πριν εκείνος κηρύξει το τέλος της 5μηνης προκαταρκτικής εξέτασης…
«Η χούντα ξαναήλθε» φώναζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στους διαδρόμους της Βουλής. «Άντε βρε νούμερο» απάντησε εκνευρισμένος ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε χαρακτηριστικούς διαλόγους στους διαδρόμους της Βουλής
:

Ζωή Κωνσταντονπούλου:Η χούντα ξαναήρθε… Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά.
Παναγιώτης Ρήγας: Αντε βρε νούμερο.

Θόδωρος Δρίτσας προς Χρήστο Μαρκογιαννάκη:
Δεν είναι παραμάγαζο δικό σας η Επιτροπή.

Βασίλης Οικονόμου προς Θόδωρο Δρίτσα: Εχεις πόρισμα; Που είναι;

Ζωή Κωνσταντονπούλου και Θόδωρος Δρίτσας προς Υπάλληλο της Βουλής:Φέρτε μας το πόρισμα να δούμε τις υπογραφές.

Παναγιώτης Ρήγας: Απειλείτε τους υπαλλήλους της Βουλής τώρα; Ντροπή σας!

Βασίλης Καπερνάρος: Η χούντα τουλάχιστον σεβόταν τον εαυτό της και δεν τα έκανε τόσο προκλητικά.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ 3 ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ:
Η πλειοψηφία, εισηγείται την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για 2 βαρύτατα κακουργήματα
Το πόρισμα ετέθη σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και αυτή την ώρα παραδίδεται στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η πλειοψηφία, εισηγείται την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για 2 βαρύτατα κακουργήματα, την απιστία στην υπηρεσία και τη νόθευση εγγράφου, ενώ αναφέρεται και σε παράβαση καθήκοντος, που πάντως έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλει ότι στη συνεδρίαση δεν τους διανεμήθηκε το κείμενο του πορίσματος που συνέγραψε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, όπως επίσης και ότι δεν έγινε συζήτηση και διαβούλευση. Μάλιστα μίλησε για διάτρητη διαδικασία, ίσως και σε δικονομικό επίπεδο, ενώ επέμεινε στη συνέχιση των εργασιών, αίτημα που πάντως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία με ψήφους 7 κατά έναντι 6 υπέρ.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε πως όταν άρχισε να αναγινώσκει το πόρισμα, οι βουλευτές τον διέκοπταν και δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει, και αναφέρθηκε πως δέχτηκε ύβρεις του τύπου «είσαι επίορκος και εισαγγελέας της χούντας» δείχνοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ


Θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ δική του πορισματική έκθεση; Οι βουλευτές του δήλωναν με έμφαση πως δεν πρόκειται να το πράξουν σήμερα, γιατί έτσι θα είναι σαν να αποδέχονται τη λήξη των εργασιών.
Το πόρισμα του ΚΚΕ, το οποίο κατέθεσε το μέλος του Σπ. Χαλβατζής, συμφωνεί με την εισήγηση της πλειοψηφίας για παραπομπή Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, τη νόθευση εγγράφου και την παράβαση καθήκοντος. Παράλληλα επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου.
Η Χρυσή Αυγή έδωσε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της πορισματικής της έκθεσης (δείτε την εδώ), την οποία δεν κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή.

newsit.gr