Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η μέρα των θαυμάτων! 9 χρόνια απ'το Έπος της Πορτογαλίας (ΦΩΤΟ & VIDEO)


Πέρασαν κιόλας εννιά χρόνια από τη μέρα που εκατομμύρια Έλληνες βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν σήμερα, ο Άγγελος Χαριστέας "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Ρικάρντο και η Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Euro.
Το μαγικό ταξίδι των παιδιών του Ρεχάγκελ στην τελική φάση του Euro ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου του... σωτήριου έτους 2004.

Στη Λισαβόνα, παρέα με χιλιάδες Έλληνες ο Άγγελος Χαριστέας στο 57ο λεπτό με κεφαλιά σημείωσε το πολυτιμότερο γκολ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και χάρισε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Το σφύριγμα της λήξης έβγαλε στους δρόμους εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι γιόρτασαν το "θαύμα" των παιδιών της Εθνικής ομάδας.
Ο MVP του τουρνουά, Θοδωρής Ζαγοράκης, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον... ουρανό της Πορτογαλίας και τον ακολούθησαν οι άλλοι 22 "μικροί ήρωες".
Ο κόσμος παραληρούσε σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και περίμενε την αποστολή της Εθνικής ομάδας για να τους ευχαριστήσει.
Την επόμενη ημέρα τα... τείχη έπεσαν και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υποδέχτηκαν τα παιδιά του Ρεχάγκελ στο Καλλιμάρμαρο.
Δείτε τη μαγική πορεία της Εθνικής ομάδας.



Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi
newsit.gr