Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Φόβοι ότι έχουν φύγει από την περιοχή των ερευνών οι επικίνδυνοι δραπέτες!


Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τους τέσσερις επικίνδυνους κακοποιούς, που... δεν αποκλείεται, να έστειλαν ως "προπομπούς" τους δύο που σκοτώθηκαν, για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να κινηθούν προς άλλες κατευθύνσεις.
Τίποτα δεν είναι βέβαιο, για το πώς μπορεί να κινούνται οι τέσσερις Αλβανοί. Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως αρχηγός Μ. Κόλα...
Πηγές από την Αστυνομία, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν "χωριστεί" και πάλι οι κακοποιοί ενώ επίσης, δεν αποκλείεται να έχουν καταφέρει να περάσουν σε άλλη περιοχή μέσα από τα βουνά. Κι όσο περνούν οι μέρες, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες της διαφυγής τους, από την ευρύτερη περιοχή των ερευνών...
Μέσα σε όλα αυτά, οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Ευρυτανίας, εξακολουθούν να ζουν με το ενδεχόμενο να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους επικίνδυνους και αδίστακτους Αλβανούς. Ανθρώπους, που δε διστάζουν να σκοτώσουν, ίσως και να πάρουν ομήρους, αθώους πολίτες, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την Αστυνομία.

Ακόμα πάντως κι αν δε συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη περάσει, όχι λίγες, στιγμές αγωνίας και τρόμου.

Το λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό των 2 δραπετών
Οι νεκροί δραπέτες ενεργοποίησαν κινητό τηλέφωνο για να ζητήσουν βοήθεια από συνεργούς τους προκειμένου να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σχεδόν άμεσα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν την «ενεργοποίησή» του, την κεραία εκπομπής και στη συνέχεια το ακριβές στίγμα τους!

Ακολούθησε ο εντοπισμός τους με τις θερμικές κάμερες μέσα στη στάνη, παράλληλα με τις πληροφορίες που έδωσαν κτηνοτρόφοι της περιοχής. Στη συνέχεια στήθηκαν οι αστυνομικές ενέδρες με τη γνωστή αιματηρή κατάληξη.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο νεκροί κακοποιοί να είχαν τον ρόλο του «λαγού»-προπομπού, προκειμένου να διαφύγουν από την περιοχή και σε άλλη κατεύθυνση οι υπόλοιποι δραπέτες και ο φερόμενος αρχηγός τους Μαριάν Κόλα.

newsit.gr