Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Βρήκαν τα δύο αυτοκίνητα που είχαν κλέψει οι δραπέτες των Τρικάλων - Σε νέα βάση οι έρευνες για τους αδίστακτους κακοποιούς


Σήμερα, οι Αστυνομικοί, βρήκαν σε ορεινή τοποθεσία, στην περιοχή Περιθιώτισα Φωκίδας, τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, που αναζητούσαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, βρέθηκε το υπηρεσιακό συμβατικό αυτοκίνητο, μάρκας FORD FOCUS , χρώματος μπλε, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 17-06-2013 από τους δραπέτες, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 37χρονου Υπαρχιφύλακα στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε τουμπαρισμένο σε χαράδρα και μάλιστα, οι δραπέτες είχαν φροντίσει να το... καμουφλάρουν με κλαδιά και φύλλα δέντρων!
Το δεύτερο αυτοκίνητο που βρέθηκε, είναι το λευκό φορτηγάκι που είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 20-06-2013, από σπίτι στην περιοχή της Φιλοθέης Φωκίδας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν κρυμμένο στο δάσος, κοντά στη χαράδρα που βρέθηκε και το πρώτο αυτοκίνητο και ήταν και αυτό, καμουφλαρισμένο με βλάστηση.

Σημειώνεται, ότι το δεύτερο αυτοκίνητο, το φορτηγάκι, ήταν αυτό με το οποίο οι δράστες κινήθηκαν προς Ναυπακτία, όπου προσεγγίζοντας, μετά την γέφυρα «ΡΕΡΕΣΙ», σε αστυνομικό μπλόκο, έκαναν αναστροφή και κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Μετά την αιματηρή συμπλοκή κατά την οποία προχθές, έπεσαν νεκροί οι δύο Αλβανοί,
οι αστυνομικοί ξεκινούν δύο παράλληλες έρευνες με την ελπίδαν να τους οδηγήσουν στους άλλους τέσσερις Αλβανούς κακοποιούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Η μία έρευνα ξεκινάει από το θάνατο του Αστυνομικού και μετά ενώ η δεύτερη, θα κυλήσει αντίστροφα. Από τις σημερινές εξελίξεις και πίσω, στη δολοφονία του Αστυνομικού.

Σκοπός είναι να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι αδίστακτοι δραπέτες όλες αυτές τις ημέρες. Πότε χωρίστηκε η αρχική ομάδα; Μετά το θάνατο των δύο, οι άλλοι τέσσερις χωρίστηκαν ξανά; Μήπως "θυσίασαν" τους δύο συμπατριώτες τους για να μπορέσουν οι υπόλοιπο να κινηθούν πιο εύκολα; Και το βασικότερο: Βρίσκονται ακόμα στην περιοχή των βασικών ερευνών ή μήπως έχουν καταφέρει να διαφύγουν;
Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αναζητούν οι αστυνομικοί, για να μπορέσουν να βρουν επιτέλους τους τέσσερις δραπέτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και φερόμενος ως "αρχηγός" της ομάδας, Μ. Κόλα.
Μέσα σε όλα αυτά, οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Ευρυτανίας, εξακολουθούν να ζουν με το ενδεχόμενο να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους επικίνδυνους και αδίστακτους Αλβανούς. Ανθρώπους, που δε διστάζουν να σκοτώσουν, ίσως και να πάρουν ομήρους, αθώους πολίτες, στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την Αστυνομία.

Ακόμα πάντως κι αν δε συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη περάσει, όχι λίγες, στιγμές αγωνίας και τρόμου.
newsit,gr