Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Οι γονείς που έχασαν το παιδί τους. Και ράγισαν καρδιές (video)

Sandy-Hook-victim's-mother-White-House-address
Η επικοινωνιακή μηχανή του Λευκού Οίκου, αυτή που κατάφερε να επανεκλέξει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, παρόλο που η… Wall Street έδινε τα ρέστα της για την επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Κυβερνήτη Μιτ Ρόμνεϊ, και ο ίδιος ο Ομπάμα έπρεπε να κερδίσει πρωτίστως τον δικό του κακό εαυτό, δηλαδή τις ακυρωμένες “μεγάλες προσδοκίες” από την εκλογή του το 2008, πήρε μπροστά για άλλη μια φορά.
Αυτή τη φορά, “παντρεύοντας” τη δύναμη της σημειολογίας με το συναίσθημα, μπροστά στο οποίο υποκλίνεται και υποχωρεί η κοινή λογική. Ο ρεαλισμός. Έτσι, στο εβδομαδιαίο μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα, στη θέση του Αμερικανού Προέδρου από τον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ένα ζευγάρι Αμερικανών, που έχασαν τον 6χρονο γιό τους στην ανείπωτη τραγωδία του Κονέκτικατ, με το μακελειό στο σχολείο Sandy Hook στο Newtown.
Η Francine και ο David Wheeler λοιπόν έστειλαν ένα μήνυμα “επί προσωπικού” στην Αμερική, όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και την πολιτική ηγεσία της, καθώς το Κογκρέσο δυσκολεύεται να περπατήσει πλάι-πλάι με τον Μπαράκ Ομπάμα, στη σταυροφορία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής που έχει ξεκινήσει ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου.
“Κάποιες φορές κλείνω τα μάτια μου, και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι εκείνη την απαίσια μέρα στο σχολείο, να περιμένω τον Μπεν να γυρίσει. Και εκείνος να μην έρχεται ποτέ. Άλλες φορές, η ανάμνηση της ζωής μας με τον Μπεν με γεμίζει κουράγιο για αυτά που πρέπει να κάνω για εκείνον, και για όσα παιδιά χάθηκαν από τις ζωές των γονιών τους, τόσο βίαια και τόσο νωρίς”, ήταν τα λόγια της Francine Wheeler,  o 6χρονος γιός της οποίας Μπεν ήταν μεταξύ των 20 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου, από το μακελειό με τους πυροβολισμούς στο σχολείο τους.
“Χιλιάδες άλλες οικογένειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν αντίστοιχες τραγωδίες. Βοηθήστε μας, ώστε η δική μας τραγωδία να μην γίνει αύριο και δική μας”, ήταν η σπαρακτική προειδοποίηση της Francine Wheeler, για την αναγκαιότητα να προωθηθούν μέτρα για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Ήταν η πρώτη φορά στη διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, που κάποιος άλλος, εκτός από τον ίδιο και τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό από τη Βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου. Η σημειολογία εκκωφαντική. Όπως και η στόχευση του Λευκού Οίκου.

Video


ysterografa.gr