Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια διάκριση για φοιτητές της Νομικής

foitites
Παγκόσμια διακρίθηκαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, καθώς στον διεθνή διαγωνισμό Εμπορικής Διαμεσολάβησης πήραν το βραβείο για την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα!
Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά από το Διεθνής Εμπορικό Επιμελητήριο και διεξήχθη στο Παρίσι από 8-13 Φεβρουαρίου, οι Έλληνες φοιτητές κέρδισαν ακόμη και τα πιο έμπειρα και φημισμένα ιδρύματα του εξωτερικού.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 500 φοιτητές, 100 επαγγελματίες διαμεσολαβητές και 66 πανεπιστήμια από 31 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ το αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η προσομοίωση διαμεσολάβησης – διαπραγμάτευσης επί υποθέσεων αστικής εμπορικής φύσεως.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η ελληνική ομάδα ανέλαβε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις, ενώ οι διαμεσολαβήσεις κράτησαν πέντε ημέρες.
Κάθε ομάδα εκπροσωπούσε μία από τις δύο “αντίδικες” εταιρείες, οι οποίες προκειμένου να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά προσέφυγαν στη διαμεσολάβηση υπό τους όρους του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Την διαδικασία διηύθυνε ένας έμπειρος επαγγελματίας διαμεσολαβητής, ενώ σε κάθε γύρω η ομάδα φοιτητών συμμετείχε με δύο εκπροσώπους της ως διαπραγματευόμενα μέρη.
Τόσο για την ετοιμότητά της να αντιδρά με οξυδέρκεια και αυτοπεποίθηση στα ανακύπτοντα ζητήματα, όσο και για την προετοιμασία της, η ελληνική ομάδα απέσπασε πολύ καλά σχόλια από τους κριτές.
Στην ομάδα που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές ήταν οι Φαίδωνας Βαρέσης (3ο έτος), Χλόη Ιορσανίδου (4ο έτος), Ειρήνη Κικαρέα (3ο έτος) και Αθανάσιος Τασόπουλος (3ο έτος) υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Αστικού Δικαίου και διαπιστευμένου διαμεσολαβητή από το Chartered Institute of Arbitrators Αντωνίου Καραμπατζού, ενώ υπήρξε και η συνδρομή του Απόστολου Γιαννακούλια, LL.M (NYU), δικηγόρου Αθηνών και επίσης διαπιστευμένου από το Chartered Institute of Arbitrators.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr