Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Βενιζέλος παρεμβαίνει στη διαπραγμάτευση ενόψει Eurogroup

Evangelos-Venizelos-Mario-Monti

Κρίσιμο ρόλο για την αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές μέτωπο.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, ο κύριος Βενιζέλος βρίσκεται το τελευταίο διήμερο σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα, ο κύριος Βενιζέλος διεμήνυσε στους συνομιλητές του ότι είναι πάντα στη διάθεση τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη, αξιολόγηση κοκ με στόχο να υπάρξει οριστική λύση και απόφαση για εκταμίευση της δόσης.
Ο κύριος Βενιζέλος ενεργοποίησε, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τους «διεθνείς συνδέσμους» του συνομιλώντας τις τελευταίες ημέρες με διάφορους ηγέτες ευρωπαικών σοσιαλιστικών κομμάτων, που επηρεάζουν άμεσα ως κυβερνητικά κόμματα ή έμμεσα ως αντιπολιτεύσεις δηλαδή τη στάση των χωρών τους.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης, που συμφωνείται μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως την προσδοκώμενη αύξηση των επιπέδων ρευστότητας, που είναι καθοριστικά για την υπέρβαση της ύφεσης και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Στο ίδιο κείμενο υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο κρίσιμο Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου ήταν πολύ σημαντική η στήριξη που προσέφεραν στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί και νομικοί της σύμβουλοι λόγω της μεγάλης τους εμπειρίας σε αντίστοιχα θέματα.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr