Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Τρένο με σπασμένα τα... φρένα ο Παναιγιάλειος εκανε το 5 στα 5 - Η Κόρινθος δύσκολα 1 - 0 τον Ρούβα - Μεγάλη νίκη του Πανηλειακού στη Νίκαια

Σαν σίφουνας πέρασε από τα Χανιά η Επισκοπή με 6-3 

Ο Παναιγιάλειος του Νίκου Κουρμπανά συνεχίζει τον καλπασμό του στο πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Football League 2, καθώς για πέμπτη σερί αγωνιστική πήρε τους βαθμούς της νίκης. Η ομάδα του Αιγίου επικράτησε με 1 - 0 στο Πελοποννησιακό νερμπι , στο Αίγιο  επί της Καλαμάτας, με σουτ του Σκαρτσίλα στο 63΄ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λαζανάς σημάδεψε το δοκάρι της μεσσηνιακής ομάδας.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Μπαλτιμάς, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, Ακπαρίδης, Μαυρόπουλος, Γκοτσιούλας, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Λαζανάς, Σκαρτσίλης.
Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος):
Κοψαχείλης (61' λ.τ Ζαρόπουλος), Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Τσαγκαράκης, Ηλιόπουλος, Τσιμικλής, Γεωργιόπουλος, Καούνος, Επιφάνης.
 
Την επαφή της με τις προνομιούχες θέσεις διατήρησε στο Συνοικισμό, η Κόρινθος, επιστρέφοντας έστω και με δυσκολία (1-0) στις νίκες κόντρα στον Ρούβα, που βρίσκεται πλέον σε δύσκολη βαθμολογική θέση.
Οι Μεσσαρίτες είχαν στα χέρια τους – και μάλιστα χωρίς να… ενοχληθούν ιδιαίτερα - τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας για 70 λεπτά, ωστόσο όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στον Αχαρναϊκό, αλλά και στο Ελληνικό με τη Γλυφάδα, αρκούσε μια στιγμή ολιγωρίας για να βρεθούν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο!
«Δράστης» ο Τσουβαλτσίδης στο 71΄ με ευθύβολο σουτ…
Με αυτή τη νίκη η Κόρινθος σκαρφάλωσε στους 8 βαθμούς και την 5η θέση, ενώ αντίθετα ο Ρούβας παρέμεινε στους 3 και στην επικίνδυνη ζώνη…

Κόρινθος (Σωτήρης Αντωνίου): Δημαράκης, Ντερντιλής, Φίλης, Παππάς, Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου, Λουμπαρδέας, Τσουβαλτσίδης, Κάλφας, Κατσίκης, Αμπαδιωτάκης.
Ρούβας (Αντώνης Δρακόπουλος): Λυράκης, Ιερωνυμάκης, Κορδονούρης, Ανυφαντάκης, Τζιράκης, Πετράς, Ταβλαδωράκης, Γεωργόπουλος, Έκελμανς, Αντωνάκης, Γκάτσης.
 
Στη Νίκαια  στην σκληρή έδρα  της Προοδευτικής, ο Πανηλειακός του Στέλιου Γιαννακόπουλου,πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας δύσκολα ομάδας του Κορυδαλλού με σκορ 3 -2.  Οι ποδοσφαιριστές του Στέλιου Γιαννακόπουλου έδειξαν ιδιαίτερα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή κόντρα στην Προοδευτική, η οποία προηγήθηκε αλλά έχει έντονα παράπονα παο τη διαιτησία του Λαρισαίου Μαστροδήμου, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες ενώ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ζήτησε πέναλτι, το οποίο αρχικά της δόθηκε αλλά ο ρέφερι… το πήρε πίσω μετά από συνεννόηση με το βοηθό του. Οι παίκτες του Αντώνη Καλαμάκη ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 9’ υποδείχθηκε πέναλτι, το οποίο ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς ο διαιτητής Μαστροδήμος μετά από συνεννόηση με το βοηθό του απέσυρε την αρχική του απόφαση κι υπέδειξε επιθετικό φάουλ υπέρ του Πανηλειακού. Η απόφαση αυτή ήταν αρκετοί για να ξεσηκώσει τους οπαδούς της Προοδευτικής, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν παράπονα από τα σφυρίγματα του Λαρισαίου ρέφερι. Οι γηπεδούχοι πάντως συνέχισαν να πιέζουν τον Πανηλειακό και στο 26’ κατάφεραν με τον Μπέλερη να ανοίξουν το σκορ. Το γκολ της Προοδευτικής φάνηκε να… ξυπνά τους παίκτες του Γιαννακόπουλου, οι οποίοι ανέβηκαν αρκετά και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην ισοφάριση πριν την ανάπαυλα. Ήταν μάλιστα το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Λούγκος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-1 στον Κορυδαλλό. Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήταν ιδανικό για την ομάδα του Πύργου καθώς στο 48’ ο, σκόρερ της Προοδευτικής, Μπέλερης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό φάουλ – απόφαση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι γηπεδούχοι – και στην εξέλιξη αυτής της φάσης, ο Λούγκος και πάλι κατάφερε να κάνει το 2-1 για τον Πανηλειακό! Με τον αέρα του υπέρ τους σκορ πλέον, οι Πυργιώτες ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή της, με αποτέλεσμα στο 56’ να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα με τον Κυριακίδη. Η Προοδευτική θα μπορούσε να έχει μπει ξανά στο παιχνίδι στο 78’, όμως το πέναλτι το οποίο κέρδισε η ομάδα του Κορυδαλλού κι εκτέλεσε ο Γρίβας, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασόπουλος. Τελικά, οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ σε 3-2 στο 84’ με τον Παναγιωτόπουλο, ωστόσο, ήταν αργά για να αντιστραφούν τα δεδομένα και να διεκδικήσει η «Προό» κάτι καλύτερο από το ματς.
 
Στο Μενίδι ο Αχαρναϊκός ,νίκησε στο αττικό ντέρμπι, εύκολα τον ΑΟ Γλυφάδας με 3 - 0, με σκόρερ τον Καλογερόπουλο  στο 16΄, τον Νιάρο στο 65΄και τον Νεόφυτο στο 70΄.
 
Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με χορταστικό θέαμα που έγινε χθές στα Χανιά, η Επισκοπή επικράτησε με 6-3 του ΑΟ Χανιά αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 2-0. Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της αναμέτρησης έπειτα από τα δύο γκολ των Μποτονάκη 4΄ και Γωνιωτάκη στο 11΄. Η συνέχεια ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική, με τον Τριανταφύλλου να μειώνει στο 21΄ αρχικά με κεφαλιά σε 2-1 και λίγα λεπτά αργότερα στο 28΄ να ισοφαρίζει σε 2-2. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα και να πάνε στα αποδυτήρια με 3-2, με τον Κέρι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σκόρερ τον Σεληνιωτάκη αυτή τη φορά ισοφάρισαν σε 3-3 έχοντας μπροστά τους σαράντα ολόκληρα λεπτά για να πάρουν την νίκη, μέσα στα Χανιά. Έτσι και έγινε, με τον Τζέκο να εκμεταλλεύεται την πάσα του Παπουλάκη και να κάνει το 3-4. Στο 68' ο Τριανταφύλλου έκανε το 3-5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-6 φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στην αναμέτρηση.
 
Τέλος   ο Αστέρας Μαγούλας κέρδίσε τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Εθνικό Αστέρα , στα "χαρτιά", καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα της Football League 2 ενώ ρεπό είχε η ομάδα του Φωστήρα.

 
 
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
1ος όμιλος
Αχαρναϊκός – Γλυφάδα 3-0
Προοδευτική – Πανηλειακός 2-3
Κόρινθος – Ρούβας 1-0
Παναιγιάλειος – Καλαμάτα 1-0
Εθνικός Αστέρας - Αστέρας Μαγούλας 0-3α.α.
Χανιά - Επισκοπή 3-6
Ρεπό: Φωστήρας
 
Η Βαθμολογία


1. Παναιγιάλειος

4

5-0

12

2. Αχαρναϊκός

5

9-5

9

3. Κόρινθος

5

6-4

8

4. Πανηλειακός

5

9-9

7

5. Αστέρας Μαγούλας

3

4-4

6

6. Καλαμάτα

5

3-3

6

7. Επισκοπή

3

9-6

6

8. Προοδευτική

5

8-6

6

9. Φωστήρας

4

4-4

5

10. Γλυφάδα

5

6-11

5

11. Χανιά

4

7-10

3

12. Ρουβάς

5

3-8

3

13. Εθνικός Αστέρας

1

0-3

-2