Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Φήμες για αναβολή απόφασης για τις 3 Δεκεμβρίου

Giannis-Stouranas-Jean-Claude-Juncker
Περίπου τρεις ώρες κράτησε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που απαρτίζουν το Eurogroup, με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα, και την υπέρβαση των δυσκολιών που παρατηρήθηκαν στη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου και δεν επέτρεψαν την τελική συμφωνία για την έγκριση εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη για λογαριασμό της Ελλάδας, διαπίστωσε το σκληρό παζάρι ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η ελληνική πλευρά αναμένει ότι πλέον, και ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας θα έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για να κλείσει το χάσμα που χώριζε κυρίως τη Γερμανία και το ΔΝΤ, χάρη και στην παρέμβαση του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, έκαναν λόγο για αναβολή απόφασης για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, και οριστική απόφαση σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup, που θα οριστεί για τις 3 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι υπήρξε πρόοδος από την προηγούμενη συζήτηση, καθώς και ότι η αποψινή τηλεδιάσκεψη επικεντρώθηκε στα επίμαχα τεχνικά ζητήματα.
Όπως πάντως αποκάλυψε η Σοφία Δήμτσα στο Mega, κυβερνητική πηγή σχολίασε: “Αλίμονο αν δεν ήμασταν κοντά σε συμφωνία τη Δευτέρα. Θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα!”.

ysterogafa.gr