Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

(Εξ)άστερη νίκη μεσα στη Ξυλοκέριζα για τον Αστέρα Δερβενίου

Την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη του από την επιστροφή του στην Α’ κατηγορία Kορινθίας πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου, καθώς επικράτησε με 6-0 του Εθνικού Ξυλοκέριζας. Η νίκη αυτή ήρθε με περίσσια άνεση και θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Από το πρώτο κιόλας λεπτό, ο Αστέρας ανέλαβε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Σεραφείμ.  Στο 35’  ο Δημόπουλος πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου πάσαρε δεξιά στον Κουτρούλη, ο οποίος με μεγάλη ταχύτητα μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα το Σεραφείμ. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα δοκάρι σε σουτ του Μυργιώτη μετά από προσωπική του ενέργεια από τη δεξιά πλευρά.
Στο β’ μέρος, οι παίκτες του Αστέρα μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν τον αγώνα από νωρίς. Και τα κατάφεραν στο 52’ όταν ο Δημόπουλος βρήκε κάθετα τον Μυργιώτη και αυτός με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία έγραψε το 0-2. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν καθώς οι παίκτες του Εθνικού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και οι παίκτες του Αστέρα έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο. Στο 62’ ο Κουτρούλης με υπέροχη ενέργεια πέρασε 2 αμυντικούς από αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα το Σεραφείμ από πλάγια θέση. Υπέροχο τέρμα ... Ακολούθησαν άλλα 3 γκολ στα επόμενα 15 λεπτά. Πρώτα ο Αναγνωστόπουλος στο 68’ έκανε το 0-4 αφού πέρασε τον Σεραφείμ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κουτρούλης και πάλι με ατομική ενέργεια πάνω στη γραμμή του άουτ από τα αριστερά, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-5 σκοράροντας από πολύ κοντά. Το τελικό 0-6 διαμόρφωσε ο Μυργιώτης στο 74’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δημόπουλου. Χάθηκαν πολλές ακόμα ευκαιρίες για τον Αστέρα και υπήρξε και ένα δοκάρι σε δυνατό σουτ του Μυργιώτη στο 78’.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Ψυγοχιού και των βοηθών του κ.κ. Πυργάκη και Μπουρτζοβίτη.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΕΚΡΙΖΑΣ: Σεραφείμ, Νικολάου, Τρανούδης, Διπλός, Μάρκελλος Β. (65’ Πετράκης), Μάρκελλος Ι., Καραντζάβελος (55’ Τσιαντούλας Ν.), Νομικός, Τσώλης, Μολύτσος, Μποντούρι
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος (75’ Μερκούρης), Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Φωλιάς (65’ Παπαδημητρίου), Αντωνόπουλος