Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αλμα τριάδας για Αστέρα Τρίπολης... 2 - 1 τον Πανιώνιο

Αλμα τριάδας για Αστέρα (pics)

Εξι στα έξι και άλμα τριάδας για τον Αστέρα, ο οποίος νίκησε στο απόρθητο φρούριο της Τρίπολης με 2-1 τον Πανιώνιο που ξύπνησε αργά.
Ο στόχος επετεύχθη για τον Αστέρα. Οι Αρκάδες ήθελαν νίκη και μόνο νίκη στο ματς με τον Πανιώνιο για να πετύχουν το απόλυτο, να κάνουν, δηλαδή, το έξι στα έξι και τα κατάφεραν. Λίγο το γκολ από τα αποδυτήρια του Ντε Μπλάσις και λίγο το γεγονός ότι ο Πανιώνιος αντέδρασε αργά και ειδικά μετά το 2-0 του Ουσέρο στο 39' ήταν αρκετά για να δώσουν το τρίποντο στους Τριπολιτσιώτες.
Οσο για τους «κυανέρυθρους», έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση της καλής εμφάνισης στο β΄ ημίχρονο και δη στο τελευταίο μισάωρο, όπου εκτός του τέρματος του Κολοβού είχαν άλλες δυο-τρεις καλές στιγμές.
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Αστέρα. Οι Τριπολιτσιώτες μπήκαν με αποφασιστικότητα στο ματς και με τον ενθουσιασμό των οικοδεσποτών κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 1'.
Ηταν η φάση, όπου ο Φραγκουλάκης μπήκε από αριστερά, γύρισε τη μπάλα, πέρασε από τον Γκάμπριελ και ο Ντε Μπλάσις σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες. Ο Πανιώνιος μούδιασε, όμως κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ. Πήρε τα ηνία του ματς και έψαξε με ορθόδοξο τρόπο να βρει διάδρομο προς την εστία του Φούλοπ για να απειλήσει.
Στο 39' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δυο γκολ και επί της ουσίας να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Ντε Μπλάσις σέρβιρε την μπάλα στον Ουσέρο, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ νίκησε τον Γιαννακόπουλο που ήταν αδύνατον να αντιδράσει διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο προπονητής του Πανιωνίου έριξε στο ματς τον επιθετικογενή, Κολοβό, όμως οι Αρκάδες ήταν αυτοί που έφθασαν πιο κοντά στο γκολ. Στο 50' ο σκόρερ του 1ου τέρματος και δημιουργός του 2ου, Ντε Μπλάσις βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ με το 2-0 να παραμένει.

Όπως συνέβη και στο πρώτο 45λεπτο, ο Πανιώνιος ανέκτησε άμεσα τα ηνία του ματς και άρχισε να ψάχνει τις φάσεις για να φθάσει στο ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Και στο 61' υπήρξε αυτή η στιγμή με τον Φούλοπ, όμως, να φωνάζει «παρών». Ο Ούγγρος πορτιέρο των Αρκάδων ήταν στο σημείο που έπρεπε για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του στο δυνατό σουτ του Σαμάρη. Ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει και στο 63' άγγιξε εκ νέου το γκολ με τον Αραβίδη μετά από ασίστ του Γουνδουλάκη να σουτάρει από πλάγια μόλις άουτ.

Και από τη στιγμή που το γκολ δεν ήρθε σ' αυτό το «κυανέρυθρο» ξέσπασμα, ο Αστέρας κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να διατηρεί το υπάρχον προβάδισμα επιδιώκοντας με κάποιες ατομικές ενέργειες να φθάσει στο 3-0. Όπως στη φάση του 80' με τον Σανκαρέ, όπου στην κενή εστία δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου.

Και εκεί, όπου ο Πανιώνιος φαινόταν να μην μπορεί να αντιδράσει, ήρθε ο Κολοβός στο 82' να ξαναβάλει τους Νεοσμυρνιώτες στο παιχνίδι… Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που μπήκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στη θέση του Ντούνη, έπιασε ωραίο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Φούλοπ να αντιδράσει γράφοντας το 2-1 στο ματς. Ένα αποτέλεσμα που έμελλε να είναι το τελικό της αναμέτρησης της Τρίπολης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι (73' λ.τρ. Αλβάρες), Φορμίκα, Σανκαρέ, Φραγκουλάκης, Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (88' Μπακασέτας), Γκάμπριελ (69' Κουρμπέλης), Ναβάρο.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Ντούνης (46' Κολοβός), Ρόβας (70' Κουλουχέρης), Αυλωνίτης, Γουνδουλάκης, Οκουε, Σάμαρης (76' Καμπάνταης), Αραβίδης