Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο «Κλάους» καθυστέρησε την στέψη... ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Ο «Κλάους» καθυστέρησε την στέψη...
Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, καθώς κρατούσε το προβάδισμα που πήρε από το 27' με τον Τζιμπούρ με σχετική ευκολία, έχασε δυο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Φουστέρ να κλειδώσει τη νίκη, ωστόσο, λογάριαζε χωρίς τον «Κλάους».
Ο φορ του «δικέφαλου» με πλασέ στην κίνηση στο 88' έπειτα από ωραία κόντρα του ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σαλπιγγίδη, πρόλαβε τον Τοροσίδη και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και παραμένει ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη απώλεια βαθμών για τους «ερυθρόλευκους», που ήρθε επίσης στη Θεσσαλονίκη μετά το 2-2 με τον Αρη.
ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα κατάφερε στο φινάλε να σώσει την παρτίδα, έχοντας διακριθέντα τον Λίνο, που πάλευε μόνος του απέναντι στους «ερυθρόλευκους».
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε για άλλη μια φορά τον Αμπντούν σε εξαιρετική μέρα, πίεσε ψηλά και ανάγκασε τον «δικέφαλο» να υποπέσει σε λάθη δημιουργώντας ευκαιρίες κι αν ο Φουστέρ ήταν πιο εύστοχος τότε το ματς θα είχε πάρει διαφορετική τροπή.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο γήπεδο, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός ανέβαζε όλο και πιο ψηλά την πίεση στον ΠΑΟΚ.
Αφού οι δυο ομάδες είχαν από ένα σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το κέντρο κι άρχισαν να πατούν περιοχή και να δημιουργούν καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα στο 27' κι ο Τζιμπούρ έσπασε τη μπάλα στον Αμπντούν που κινήθηκε από αριστερά κι έβγαλε σέντρα.
Ο Γλύκος έπεσε μπροστά στον Φουστέρ κι έδιωξε με τις γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ, ο οποίος ανενόχλητος, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε επιστρέψει, με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του «δικέφαλου»!
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει, όμως δεν πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Κάρολ ως το φινάλε του ημιχρόνου κι έτσι ο Ολυμπιακός διατήρησε με σχετική ευκολία το προβάδισμα που απέκτησε.
Ο Δώνης έβγαλε τον Ετο στο ημίχρονο κι έριξε στο ματς τον Κωνσταντινίδη για να περιορίσει την δράση Αμπντούν που δημιούργησε πολλά ρήγματα στο πρώτο μέρος από την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού.
Ο Αλγερινός ωστόσο συνέχισε να είναι επικίνδυνος και στο 53' έκανε άλλη μια κούρσα, σέντραρε συρτά στην περιοχή, εκεί που ο Φουστέρ έκανε το πλασέ κι ο Γλύκος με εξαιρετική επέμβαση έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να κερδίζουν μπάλες με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην κόντρα με προϋποθέσεις πιάνοντας τον ΠΑΟΚ ανοργάνωτο. Στο 65' βγήκαν πέντε παίκτες του Ολυμπιακού με τρεις του «δικέφαλου» με τον Φουστέρ να είναι τελικός αποδέκτης και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ! Στο 71' ο Ζαρντίμ έριξε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Τζιμπούρ που έδωσε πολλές μάχες με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «δικέφαλου» για να φρεσκάρει την επίθεσή του.
Ο Δώνης από την πλευρά του έριξε στο ματς τον Σταφυλίδη αντί του Ρομπέρ με τον νεαρό μπακ να παίζει αριστερός χαφ. Ο ΠΑΟΚ στο 75' έκανε την πρώτη του καλή φάση με τον Λίνο να εκτελεί φάουλ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι και τον Κάρολ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Οι κινήσεις στην σκακιέρα των προπονητών συνεχίστηκαν με τον Ζαρντίμ να ρίχνει στο ματς τον Φέισα αντί του Μοντέστο, ενώ στο 87' έβγαλε και τον κορυφαίο του αγώνα, Αμπντούν για να ρίξει στο ματς τον Γκρέκο.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έφτανε στο «τρίποντο» ήρθε ο μόνιμος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Αθανασιάδης να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Σαλπιγγίδη, έπειτα από ωραία κόντρα των γηπεδούχων και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-1 στο 88'!
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (74' Σταφυλίδης), Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς (66' Λάζαρ), Κάτσε, Αθανασιάδης, Βιβιάν, Ετο (46' Κωνσταντινίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (77' Φέισα), Μασάντο, Τζιμπούρ (71' Μήτρογλου), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (87' Γκρέκο).