Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 - Ο Αγγελος είχε και την... Αγία Τριάδα!

Ο Αγγελος Αναστασιάδης «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό, τον οποίο, ωστόσο, ουσιαστικά «τελείωσε» ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος και οι βοηθοί του!
Ο διαιτητής Αρετόπουλος και ο βοηθός του ήταν πρωταγωνιστές της ήττας του Παναθηναϊκού στην έδρα του Πλατανιά (2-1). Οι “πράσινοι” επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις, αλλά τα διαιτητικά λάθη έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε να ηττηθούν.
Ο Πλατανιάς κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο των γηπεδούχων αλλά η διαιτησία έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού σκορ. Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στα Περιβόλια, όμως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για την προκλητική διαιτησία του διαιτητή Αρετόπουλου από τα Τρίκαλα και των συνεργατών του.
Ο πρώτος βοηθός, Δημητριάδης, υπέδειξε ανύπαρκτο οφσάιντ στον Τοτσέ στο 22', με το οποίο ακυρώθηκε το γκολ που πέτυχε ο Ισπανός επιθετικό των “πράσινων”, ενώ ο Αρετόπουλος εφηύρε πέναλτι – ανακάλυψη στο 58' υπέρ των γηπεδούχων, σε πέσιμο του Καλάιτζιτς μπροστά από τον Βύντρα, ο οποίος δέχθηκε και κίτρινη κάρτα, με το οποίο έγινε το 2-0!
Οι γηπεδούχοι είχαν στα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τα... πατήματα του. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε από πλευράς Κρητικών, όταν στο 13' ο Αναστασάκος συνδυάστηκε με τον Μιρτσέτα, με τον δεύτερο να πιάνει το σουτ μέσ απ' την περιοχή και τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά.
Η ομάδα του Ροτσα δυσκολεύτηκε να αναπτυχθεί σωστά, αφού οι παίκτες του Πλατανιά δεν άφηναν κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Παράλληλα, το πρόβλημα στον άξονα που παρουσίασε το “τριφύλλι” (έλειπε ο Βιτόλο) ήταν εμφανέστατο, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Μιρτσέτα. Σε μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, ο Ουκάρ άνοιξε το σκορ (39'), ξεσηκώνοντας το γήπεδο των Περιβολίων.
Αν και στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, με μία λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Αρετόπουλου ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Αναστασάκος για το 2-0 στο 59'. Το “τριφύλλι” συνέχισε την πίεση στα καρέ του Κηπουρου και έντεκα λεπτά αργότερα μείωσε σε 2-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τοτσέ (70').
Το παιχνίδι πήρε... τρελό ρυθμό στην συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για την ισοφάριση (η κεφαλιά του Βελάσκες πέρασε ελάχιστα άουτ στο 75') και τους Χανιώτες να μην “κλείνονται” και να είναι πάντα επικίνδυνοι. Ο Ρότσα τα έπαιξε όλα για όλα στα τέλος, περνώντας και τον Πετρόπουλο στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Βελάσκες, ενώ στο 85 έμεινε με δέκα, μετά και την αποβολή του Ζεκά με 2η κίτρινη κάρτα. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62΄Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (60΄Γκονζάλες), Αγκιλέρα (74΄Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ουντόζι, Ποτουρίδης
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι (64΄Χουχούμης), Μαυρίας, Τοτσέ