Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνας Ποιητή Άγγελο Σικελιανό στο Ξυλόκαστρο

DSC 0296
 

Στον μεγάλο Έλληνα, λογοτέχνη, ποιητή, οραματιστή, Άγγελο Σικελιανό, ήταν αφιερωμένη η χθεσινή (25-11-2012) εκδήλωση που οργανώθηκε στο χώρο της Βίλλας του.
Οργανωτές: το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης» και η κ. Νατάσσα Καραχρήστου εκπρόσωπος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.) για το Ν. Κορινθίας.
Προς τιμή του, «συμμετείχε» και η φύση, που μας έδωσε μια λαμπερή μέρα, γιατί ο Άγγελος Σικελιανός ήταν ένας πραγματικός φυσιολάτρης που διάλεξε το 1914 αυτόν τον ευλογημένο τόπο για να ζήσει αρκετά χρόνια.
sikelianos
Το μεγάλο όραμα του ζευγαριού (Άγγελος Σικελιανός – Εύα Πάλμερ) – όραμα διαχρονικά επίκαιρο – ήταν η αναβίωση της Δελφικής ιδέας.
Ήθελαν, να ξαναγίνουν οι Δελφοί ο «ομφαλός της γης», ένα παγκόσμιο κέντρο αναβίωσης του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος, που θα αποτελούν το κέντρο της πνευματικής συναδέλφωσης των λαών.
Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε την κ. Νατάσσα Καραχρήστου, τον κ. Λεωνίδα Τυπάλδο, το σύλλογο γυναικών «Νεφέλη», το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιάτου, την θεατρική ομάδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Αγγελίδη, τον μουσικό κ. Ανδρέα Χασάπη και όλους τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην παράσταση και την απαγγελία ποιημάτων του μεγάλου ποιητή.
Ο Δήμαρχος
Αντώνης Κλαδούχος
DSC 0299