Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Γρηγορείτε...

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Θυσίες... θυσίες... θυσίες

Πόσο ακόμη να αντέξει η κοινωνία που βλέπει να εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα με τις υπερβολικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και με την ήδη εφαρμοσθείσα αλλά και σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα και για όσους κατέκλεψαν, σπατάλησαν, δωροδόκησαν και πλούτισαν, να υπάρχει μία άτυπη ασυλία και κλειστά στόματα;

Δηλαδή ο πακτωλός των χρημάτων που κέρδισαν κάποιοι και στερήθηκε ο λαός που βρίσκεται;

Μόνο ένας Τσοχατζόπουλος καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα;

Ενοχλούμαι να ακούω για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και τι την κάνουν; Τη δίνει ο ένας Υπουργός στον άλλον και ο ένας υπηρεσιακός παράγοντας στον επόμενο; Θυμόμαστε τα… καρφιά Κουσελά και την άρνηση Βενιζέλου για την ύπαρξή της.

Ποίες οι επιπτώσεις για όλους αυτούς που ενσυνείδητα πλούτισαν σε βάρος των πολλών;

Ενοχλούμαι να ακούω πως οι αρχές δίωξης του οικονομικού εγκλήματος δε μπορούν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους επειδή δεν υπάρχει προσωπικό ή δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και καύσιμα.

Ενοχλούμαι να βλέπω πως συνεχίζεται το πάρτι της ακρίβειας, το πάρτι του λαθρεμπορίου καυσίμων, η μη αξιοποίηση κάθε πλουτοπαργωγικού μας τομέα, η εγκατάλειψη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας κλπ.

Η προοπτική της πατρίδας μας, εξακολουθεί να είναι μέσα στο ευρώ και πραγματικά επείγει να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα καθώς και να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας μας.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα βλέπουμε πως επανακτούμε δυνάμεις και την έξωθεν καλή εικόνα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά στο εσωτερικό της Χώρας.

Δύσκολο και τιτάνιο το έργο της Κυβέρνησης, αλλά αφουγκραζόμενη την κοινωνία και την οργή που σωρεύεται... σας λέω... γρηγορείτε!


antwniabouza@gmail.com