Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η διοικήτρια του νοσοκομείου …κατά των ειδικευόμενων γιατρών!!!



Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης
Με όσα ακούμε και εμείς το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο ως μέσον ενημέρωσης αλλά και ως απλοί πολίτες , δικαιολογημένο ήταν να ανησυχήσουμε για τα τεκταινόμενα και για την κατάσταση γενικώς που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
Άλλοι διαδίδουν ότι δεν έχουν ούτε γάζες ούτε ορούς, άλλοι ότι θα οι γιατροί έκαναν μήνυση στην Διοίκηση γιατί είναι απλήρωτοι επί μήνες , άλλοι ότι δεν υπάρχουν γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία στις εφημερίες. Και πολλά ακόμα όχι κολακευτικά λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στο Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο.
Κρίναμε λοιπόν σκόπιμο να επισκεφθούμε απροειδοποίητα χθες νωρίς το μεσημέρι το Νοσοκομείο Κορίνθου για να μιλήσουμε με γιατρούς ,νοσηλευτικό προσωπικό αλλά κυρίως με την νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου την συμπατριώτισσα μας Μαρία Παπανδρέου που μέχρι στιγμής δεν είχε κάνει καμία δήλωση on camera για ότι συμβαίνει στο Νοσοκομείο.
Όλοι οι γιατροί μηδενός εξαιρουμένου μας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γι αυτά που ακούγονται και διαδίδονται σκοπίμως από συγκεκριμένες πηγές.

Βεβαίως όλοι αναγνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο χρειάζεται ενίσχυση και με ειδικευμένους γιατρούς και με νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όχι όμως πως κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την δήθεν κακή κατάσταση που βρίσκονται οι κλινικές του Νοσοκομείου..
Φυσικό ήταν μέσα από την μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει όλη την χώρα μας να επηρεαστεί και το Νοσοκομείο Κορίνθου.
Όμως όπως μας διαβεβαίωσαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό , όλοι τους έστω και με μεγαλύτερη κούραση και ευθύνες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν παραμελούν ή υποβαθμίζουν κανένα περιστατικό!
Η Διοικήτρια Μαρία Παπανδρέου μας διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα λίγων ημερών να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με πέντε ειδικευμένους γιατρούς που έχει ζητήσει η Διοίκηση και έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται για τρεις παιδίατρους που θα λύσουν οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της παιδιατρικής κλινικής, έναν χειρούργο και έναν παθολόγο.
Η Μαρία Παπανδρέου μίλησε ευθέως και για το τι συμβαίνει με τους ειδικευόμενους γιατρούς που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Όπως χαρακτηριστικά μας είπε τα νέα αυτά παιδιά που έρχονται μόλις πάρουν το πτυχίο της ιατρικής για να ειδικευτούν στο Νοσοκομείο και οι περισσότεροι μετά να φύγουν , πληρώνονται κανονικότητα κάθε μήνα με τον μισθό τους που υπερβαίνει καθαρά τα 1000 ευρώ.
Μας θύμισε με νόημα βέβαια τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο στον ιδιωτικό τομέα και ποιος είναι ο πρώτος μισθός άλλων χιλιάδων πτυχιούχων! Ή πόσοι από αυτούς είναι άνεργοι…
Όπως τόνισε η διοικήτρια υπάρχει μια καθυστέρηση περίπου τριών μηνών στην πληρωμή μόνο των εφημεριών των ειδικευόμενων γιατρών! Ούτε κινδυνεύουν βεβαίως να χάσουν τα λεφτά τους , ούτε και έμειναν ποτέ απλήρωτες οι εφημερίες τους.
Στο σημείο αυτό η Μαρία Παπανδρέου έστειλε σκληρό και αποφασιστικό μήνυμα στους ειδικευόμενους γιατρούς και κυρίως σε αυτούς που κινούν τα νήματα πιθανότατα για λόγους ιδιοσυγκρασίας ή προσωπικών τους απωθημένων ,βγάζοντας προς τα έξω πληροφόρηση που δυσφημεί το Νοσοκομείο:
Κάποιοι θέλουν να διασύρουν και να κατεδαφίσουν το νοσοκομείο μας.
Λέω λοιπόν σ αυτούς ότι το Νοσοκομείο δεν θα το κατεδαφίσουν άτομα που επί της ουσίας ούτε έχουν σχέση με το νοσοκομείο και πολύ περισσότερο πολύ πιθανόν να μην παραμείνουν σε αυτό Νοσοκομείο. Το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτούς με την βοήθεια όλων μας και θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη περίοδο -για όλη την Ελλάδα-προς όφελος των Κορινθίων Πολιτών”
Η κα Παπανδρέου δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τους γιατρούς ,το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους του εργαζόμενους του Νοσοκομείου οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά τονίζει δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να λειτουργεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα το Νοσοκομείο.
Τέλος στέλνοντας το μήνυμά της προς τους Κορίνθιους συμπολίτες της εύχεται να είναι όλοι υγιείς και να μην χρειαστούν ποτέ κανένα Νοσοκομείο.
Αν όμως χρειαστούν το Νοσοκομείο μας ,να ξέρουν ότι είναι εδώ , καλά εξοπλισμένο , με καλούς γιατρούς , με φιλότιμο προσωπικό και θα καλυφθούν με σοβαρότητα οι ανάγκες υγείας που αντιμετωπίζουν.
Λάκης Γιαννιδάκης
http://korinthiannews.gr