Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Με... fax και όχι τηλεγράφημα για λόγους οικονομίας η μετάδοση των αποτελεσμάτων!

Φωτογραφία για Με... fax και όχι τηλεγράφημα για λόγους οικονομίας η μετάδοση των αποτελεσμάτων!
Μόνο με FAX, ή άλλα πρόσφορα μέτρα και πάντως όχι με τηλεγραφήματα, για λόγους οικονομίας, θα γίνει η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, ενώ για μία ακόμη φορά θα... χρησιμοποιηθούν περίπου 5.000 συσκευές για τη συγκέντρωση αντιπροσωπευτικού δείγματος από το σύνολο της Επικράτειας.

Σύμφωνα με εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών, οι 5.000 συσκευές θα διατεθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα των δήμων που είχαν επιλεγεί στις Εκλογές της 6ης Μαΐου, ώστε το ταχύτερο δυνατόν, να προκύψει συγκριτικό, αντιπροσωπευτικό δείγμα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι «αμέσως μόλις τελειώσει η διαλογή των ψηφοδελτίων, ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής μεταδίδει με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση στον Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νομού, που υπάγεται το εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα της διαλογής», αλλά όχι με τηλεγράφημα.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος, «προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος αναμετάδοσής τους, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 θα χρησιμοποιηθεί το FAX , για την αποστολή και λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Προτείνουμε μάλιστα να χρησιμοποιηθούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις του Δικτύου Σύζευξις των υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών (όπου φυσικά υπάρχει δίκτυο Σύζευξις), έτσι ώστε να εκμηδενιστεί και το τηλεπικοινωνιακό κόστος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Είναι προφανές ότι όπου δεν είναι δυνατή η μετάδοση με FAX, πρέπει να βρεθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης, οι οποίοι όμως να αφήνουν το «ίχνος» της μεταδιδόμενης πληροφορίας (όχι όμως τηλεγράφημα ΟΤΕ)».


eklogika.gr