Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Το μεγάλο λάθος του Τσίπρα

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες είναι, νομίζω, αυτονόητο. Όπως αυτονόητο είναι και ότι η Γαλλία ανήκει στους Γάλλους ή η Τουρκία στους Τούρκους κτλ.
Αυτό το τελευταίο, ο Κεμάλ  Ατατούρκ το είχε κάνει, ως γνωστόν,  βασικό σύνθημα των λεγόμενων τότε Νεότουρκων, που αποτελούσαν το συνωμοτικό του Κίνημα και την πολιτική του βάση. Όπως ακριβώς  ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου  είχε κάνει σημαία του δικού του Κινήματος, του ΠΑΣΟΚ, το «η Ελλάδα  ανήκει στους Έλληνες».
Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε  πει ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» (που θα μπορούσε εγκυρότατα  να λεχθεί και αντιστρόφως, ότι δηλαδή «η Δύσις ανήκει εις την Ελλάδα») χάλασε ο κόσμος. Ακόμη και τώρα  η «αριστερά» αναφέρει περίπου ως εθνική προδοσία αυτή την αυτονόητη διαπίστωση.
Τώρα όμως, αγαπητοί συνέλληνες, μάθαμε επί τέλους, πού  πραγματικά «ανήκομε»! Μα απλούστατα στο G 20.  Στην Ομάδα δηλαδή των 20 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου! Όχι βέβαια ως μία από αυτές, ούτε ως Προτεκτοράτο και των 20 από κοινού, αλλά υπό την Αιγίδα τους, δηλ. κατά κάποιο τρόπο, υπό την προστασία τους.
Δηλαδή, δε μας έφτανε η Τρόικα, το ΔΝΤ, η κα Μέρκελ, ο κ. Μπαρόζο, ο Τόμσεν,ο Ντερούζ, ο Ρέν και οι άλλοι ακατονόμαστοι «νεοφιλλέληνες», βάλαμε στο κεφάλι μας και τους Τούρκους, τους Ινδούς, τους Βραζιλιάνους και τους άλλους πλούσιους του κόσμου τούτου. Τους 20 δηλαδή, του G !
Γιατί στους εκπροσώπους αυτών των 20, πάντως, έδωσε  στις 6 Ιουνίου 2012 την  αναφορά του ο  κ. Τσίπρας, σχετικά με όσα προτίθεται να μας κάνει και (υποτίθεται) να τους κάνει, από τις 18 Ιουνίου και μετά, αν… ό μη γένοιτο!
Μετά τιμής πολλής,
Θεόδωρος Ελευθ. Κοπανάς

statesmen.gr