Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μάχη στο νήμα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι μπουκμέικερς

Μάχη στο νήμα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν οι μπουκμέικερς, ποια ποσοστά δίνει η unibet σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Ελληνες, Χρυσή Αυγή

Στο όριο προβλέπει τη σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση που εξασφαλίζει το μπόνους των 50 εδρών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η Unibet (Unibet Group Plc) μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων στον κόσμο, εισηγμένη στο χρηματιστήριο αξιών της Στοκχόλμης.
«Από την ημέρα που βγάλαμε πρώτοι στην αγορά αποδόσεις για τις εκλογές της 17ης Ιούνιου 2012., λέει ο Kenneth P., υπεύθυνος ειδικών στοιχημάτων της Unibet, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και οι αποδόσεις μας έχουν αλλάξει αρκετές φορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του αμφίρροπου της εκλογικής αναμέτρησης, είναι το στοίχημα για τον νικητή των εκλογών όπου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν στις 19 Μαΐου από την ίδια σχεδόν αφετηρία, στη συνέχεια το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρίστηκε φαβορί για την επικράτηση αλλά μετά την παύση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει κλείσει σημαντικά την ψαλίδα». 
Πριν παρουσιάσουμε τα σχετικά με τις εκλογές ερωτήματα που θέτει η εν λόγω εταιρία και τις αποδόσεις που προσφέρει (δηλαδή τις πιθανότητες πολιτικών εξελίξεων που προβλέπει) και για να μην παρεξηγηθούμε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε  ότι  αυτό το ρεπορτάζ δεν αποτελεί προτροπή συμμετοχής σε τζόγο, για τον οποίο η άποψη του eklogika.gr είναι αντίθετη.
Οι προβλέψεις και οι απόδόσεις της Unibet
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα στοιχήματα της Unibet  τα ποσοστά που θα λάβουν τα δύο αυτά κόμματα είναι πάρα πολύ κοντά, καθώς για την μεν Νέα Δημοκρατία ο πήχης βρίσκεται στο 26,5% ενώ για το δε ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο όριο είναι στο 26,0%.
Για το ΠΑΣΟΚ προβλέπει μικρή πτωση προσφέροντας αποδόσεις στο 12%.
Η ίδια εταιρία θεωρεί ότι τα ποσοστά των  Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΚΚΕ δεν θα έχουν απόσταση μεγαλύτερη της  μίας ποσοστιαίας μονάδας. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα  της Σουηδικής εταιρίας για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι αν θα ξεπεράσει ή όχι το 6,75%, όταν για την Δημοκρατική Αριστερά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 6,25% και για το ΚΚΕ 5,75%!
Σε ότι αφορά τη συμμαχία της Δράσης του Στέφανου Μάνου με την Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου, οι μπουκμέικερς προσφέρουν μειωμένα ποσοστά αφού δεν προφανώς δεν θεωρούν  πολύ πιθανή την είσοδό της στη Βουλή με το ερώτημα αν θα ξεπεράσει το 2,75%. Αντίστοιχα πτωτική τάση προβλέπουν και στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ειδικά μετά το επεισόδιο του εκπροσώπου τύπου της, Ηλία Κασιδιάρη, με την Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου, με όριο το 4,5%.
Είναι προφανές ότι η Unibet αναμένει μείωση (έστω μικρή) της αποχής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αφού δίνει στις αποδόσεις της όριο συμμετοχής το 66,5% ενώ στις 6 Μαίου ψήφισε το 65,1%. Επίσης μάλλον θεωρεί ως «στάνταρ» την επτακομματική βουλή αφού η απόδοση σε αυτό το ενδεχόμενο έχει πέσει (από 2.30 πριν από 20 μέρες ) στο 1.25 και για όσους προβλέπουν Κοινοβούλιο 8 κομμάτων προφανώς με είσοδο της «Δημιουργίας ξανά» προσφέρει απόδοση 8.00!

eklogika.gr