Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

MΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ



Εμπλοκή στη διαδικασία των εθνικών εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να απέχει από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών (έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης, μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια, καλπών, προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.λπ.), απόφαση για την οποία είχε προϊδεάσει τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, με παλαιότερη ανακοίνωσή της.
Όπως υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της, «με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίδρασή τους για την άδικη εξαίρεση τους από τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και την άνιση σε βάρος τους μεταχείριση. Είχε προηγηθεί ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών οι οποίοι υπόσχονταν ότι θα χορηγούνται και στο προσωπικό των ΟΤΑ η Ειδική Εκλογική Αποζημίωση».
Πώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν πίσω; Είναι σαφής η αναφορά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην ανακοίνωσή της: «Η απόφαση αποχής από τη διαδικασία των εκλογών, που ελήφθη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-Ο.Τ.Α., θα αναθεωρηθεί μόνο αν συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού στους δικαιούχους της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ας αναλογιστεί και αναλάβει τις ευθύνες της».
Εξώδικο στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών
Πέραν της απόφασής της για αποχή από τις εκλογές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέστειλε εξώδικο προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και στα μέλη και στο προεδρείο της ΚΕΔΕ, όπου και τους ενημερώνει για την απόφασή της να απέχει από τις εκλογές και επιπλέον προειδοποιεί για δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησής σας, για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για την καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 21 Μαρτίου 2012 θα αποφασίσει την κλιμάκωση και με άλλους τρόπους της κινητοποίησης».

Μπαλασόπουλος: Ούτε με επιστράτευση θα πάμε
Με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δηλώνει ξεκάθαρα πως τζάμπα δεν πρόκειται να δουλέψουν οι υπάλληλοι των δήμων, ξεκαθαρίζει πως με κανέναν τρόπο δε θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία (π.χ., επιστράτευση) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να περάσει τροπολογία που θα δίνει στους υπαλλήλους το εκλογικό επίδομα (εδώ για περισσότερα).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Για την ανάλογη απόφαση που είχε πάρει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και τα αποτελέσματά της, εδώ.
Για το Π.Δ. και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών με το νόμο Παυλόπουλου, εδώ.