Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι Ευθύνες της Αριστεράς














Γράφει ο Αντώνης Σπηλιώτης
Η προσπάθεια της Αριστεράς, όλων των αποχρώσεων, να διεκδικεί για τον εαυτόν της το ρόλο του γενικού κατήγορου για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία, ως να μην έχει καμία ευθύνη η ίδια με τις πράξεις και τη συμπεριφορά της προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Για δεκαετίες τα κόμματα και οι ομάδες της Αριστεράς άσκησαν καταλυτική επίδραση στην εξάπλωση όλων των παθογενειών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και μάλιστα, ακόμη και σήμερα, τις ίδιες αυτές πρακτικές που διέβρωσαν τα θεμέλια της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, συνεχίζει να τις υποθάλπει, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς καμία διάθεση διόρθωσης των υπονομευτικών της πολιτικών, χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση.
Η ασυλία των «ιερών αγελάδων» που διατηρούσε παραδόξως η Αριστερά ως σήμερα έχει τελειώσει.
Και στην Αριστερά οι ευθύνες είναι τεράστιες και ουσιαστικές:
· Εξανάγκασε με στοχευμένες κινητοποιήσεις και μαξιμαλιστικές θέσεις μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις να βάλουν «λουκέτο», καταδικάζοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Αναφέρουμε για παράδειγμα ότι στις αρχές της 10ετίας του 1990 Pirelliκαι Goodyear αποχώρησαν από την Ελλάδα επειδή τα συνδικάτα δεν δέχθηκαν τη μείωση του προσωπικού κατά 10%. Μέχρι τότε το 80% των ελαστικών αυτοκινήτων κατασκευαζόταν στην Ελλάδα και γίνονταν και εξαγωγές, ενώ σήμερα εισάγονται όλα.
· Ακύρωσε επενδυτικές δραστηριότητες, έδιωξε επενδυτές και δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο την εικόνα μιας χώρας εχθρικής στις επενδύσεις λόγω των «κοινωνικών» αντιδράσεων, που υποδαύλιζε.
· Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ο οποίος στο όχι μακρινό παρελθόν κυριολεκτικά ανθούσε, φέρει βαριά ευθύνη για την κατάρρευσή του.
· Καθοδήγησε διαμαρτυρίες που πλήγωσαν καίρια τον τουριστικό τομέα, τόσο στην πρωτεύουσα, η οποία πλήττεται από την κατακόρυφη μείωση τουριστικών αφίξεων όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας, που ως συνέπεια έχει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
· Έδωσε τη χαριστική βολή, κυριολεκτικά, στην εμπορική κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με συνεχείς κινητοποιήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις λίγων δεκάδων διαδηλωτών, που εμπόδιζαν την κίνηση, και απέτρεπαν τους καταναλωτές να πάνε στα καταστήματα, ταλαιπωρώντας τους ίδιους τους εργαζομένους Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ «τα προβλήματα που δημιουργούν ετησίως οι 1300 πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν ως αποτέλεσμα να περιορίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και την εμπορική κίνηση, στερώντας από την αγορά περίπου τέσσερις παραγωγικές ώρες ημερησίως και μεγάλο ποσοστό του ετήσιου τζίρου των 90 δις από τις περίπου 82.000 εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας».
· Υποστήριξε κάθε παράλογο και αντικοινωνικό προνόμιο που επεδίωξε η οποιαδήποτε συντεχνία. Προνόμια τα οποία ικανοποιήθηκαν με ασυλλόγιστο εξωτερικό δανεισμό, τον οποίο καλούνται σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι, μέσα σε επώδυνες συνθήκες, να ξεπληρώσουν.
· Εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον περιορισμό της μετανάστευσης των νέων, την ευγενή άμιλλα με στόχο τη βελτίωση της τριτοβάθμιας Παιδείας. · Επέτρεψε, δίνοντας ιδεολογικό άλλοθι, και σε μερικές περιπτώσεις από κάποια τμήματα της Αριστεράς και πολιτική κάλυψη, στους «γνωστούς αγνώστους», κουκουλοφόρους ή μη, να καίνε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, να ασκούν βία σε πολίτες, να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ευταξίας.
· Εναντιώθηκε στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου που στοχεύει στην υπεράσπιση της νομιμότητας, της προστασίας του απλού πολίτη, της επιχειρηματικής δραστηριότητας,
· Υπερασπίστηκε και συνεχίζει να υπερασπίζεται ως σήμερα, το δικαίωμα συμμοριών, με ιδεολογικό ή μη περίβλημα, να χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής δραστηριότητάς τους. Αντιθέτως, αφήνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών έρμαιο στις διαθέσεις των οργανωμένων και βίαιων μειοψηφιών.
· Καθοδήγησε για χρόνια καταλήψεις σχολείων, με μειοψηφικές ομάδες μαθητών, ή ακόμη και εξωσχολικών στοιχείων, με δήθεν αιτήματα αναβάθμισης της εκπαίδευσης, εμπεδώνοντας ένα πνεύμα χαλαρότητας και διάλυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών, ιδιαίτερα των πιο υποβαθμισμένων οικονομικά περιοχών.
· Αντιτάχθηκε σε οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού της λαθρομετανάστευσης, και της γενικευμένης ανομίας σε αστικές περιοχές που έχουν μετατραπεί σε γκέτο, ενώ στήριξε το νόμο του ΠΑΣΟΚ για την ιθαγένεια, που αποτελεί επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης χιλιάδων λαθρομεταναστών.
· Συντάχθηκε και προώθησε κάθε ιδεολόγημα το οποίο στόχευε στην υπονόμευση της ελληνικής ταυτότητας, στην αρνητική αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας, στην ενότητα του ελληνικού λαού.
Η Αριστερά δεν μπορεί να παριστάνει σήμερα τον κριτή των πάντων, θεωρώντας ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν κοντή μνήμη.
Οι παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας έχουν και τη δική της καθοριστική σφραγίδα.Η Αριστερά επίσης, δεν μπορεί να επενδύει στην καταστροφολογία και στην οργή των πολιτών για την υποβάθμιση της ζωής τους. Χωρίς σχέδιο για το αύριο, χωρίς προοπτική, χωρίς πραγματική ελπίδα, το μόνο που πραγματικά υπόσχεται είναι η συνέχιση της οικονομικής ύφεσης και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Σήμερα, η χώρα χρειάζεται να βάλει οριστικό τέλος στις παθογένειες της μεταπολίτευσης, να ανοίξει ένα νέο ιστορικό κύκλο.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της νέας μεταπολίτευσης.

Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας
aspiliotis.blogspot.com