Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δύο παρουσίες στον Κικίλια που συζητήθηκαν


Δύο ήταν οι παρουσίες που δημιούργησαν, για διαφορετικούς λόγους, συζητήσεις στην παρουσίαση του βιβλίου «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση» που επιμελήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας. Να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η πρώτη παρουσία που σχολιάστηκε είναι αυτή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ο υπουργός υγείας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων μεταξύ των παρισταμένων ειδικά αυτών που ανήκαν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας (οι οποίοι ήταν οι συντριπτικοί πλειοψηφία). Εκφράσεις που φτάνανε σε ορισμένες περιπτώσεις στα όρια της ευπρέπειας ακουγόταν για όσο μιλούσε ο υπουργός, ο οποίος μάλλον αντιλήφθηκε ότι το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό. Η αλήθεια είναι ότι σε παρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου πρέπει να καλούνται πρόσωπα από όλο το φάσμα της πολιτικής αλλά το πρόσωπο του συγκεκριμένου υπουργού μάλλον δεν ήταν το πλέον κατάλληλο.
Η δεύτερη παρουσία ήταν αυτή της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίας Σαμαρά. Και γίνεται ακόμα πιο σημαντική από το γεγονός ότι είμαστε σχεδόν στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και ο Βασίλης Κικίλιας θα είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γενικά προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες. Η παρουσία όμως της συζύγου του στην εκδήλωση του Κικίλια σίγουρα κάτι σημαίνει…