Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Από σήμερα το κούρεμα στα επιδόματα – Έρχονται και νέες περικοπές - Σήμερα το “ok” για το νέο δάνειο

Το μαχαίρι 22% πέφτει βαρύ από σήμερα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πλέον δύσκολη θέση απ' όλους, τους άνεργους, περιμένουν μετά από χρόνια εργασίας μια ανταπόδοση απ' το κράτος Από σήμερα λοιπόν ισχύουν οι μειώσεις στα επιδόματα και έτσι:
Το βασικό επίδομα πάει στα 360 ευρώ από τα 461 για όσους είχαν τελευταίο μισθό πάνω από 314,7 ευρω, ενώ 396 ευρώ θα παίρνει όποιος έχει ένα προστατευόμενο μέλος ή 432 ευρώ όποιος έχει δυο προστατευόμενα μέλη.
Αντίστοιχα για μισθό από 157 ως 314 ευρώ το επίδομα πάει στα 270 ευρώ από τα 360 και στα 297 ή τα 324 ευρώ αν υπάρχουν ένα ή δύο προστατευόμενα μέλη αντίστοιχα.
Για μισθό ως 157 ευρω το βασικό επίδομα πάει στα 180 ευρώ και για ένα επιπλέον μέλος στα 198 και στα 216 ευρώ για δύο προστατευόμενα μέλη.
Αυτό ωστόσο δεν είναι το τέλος. Όπως όλα δείχνουν με τον νέο χρόνο έρχονται και νέες μειώσεις στα επιδόματα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Καυτή εβδομάδα

Το κούρεμα ολοκληρώθηκε ουσιαστικά, τώρα ήρθε όμως η ώρα για την... ουσία για τη χώρα μας. Το νέο δάνειο δηλαδή. Το eurogroup αναμένεται σήμερα να ξεκλειδώσει τη διαδικασία και πλέον Ευρωζώνη και ΔΝΤ καλούνται να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα του νέου δανειακού πακέτου.
Το τυπικό ok αναμένεται να δοθεί γιά τα130 δισ ευρώ και την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών (EuroWorking Group) αναμένεται να καθορίσουν τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα της κάθε δόσης . Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει τουλάχιστον ένα μέρος της πρώτης δόσης. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταβληθούν περί τα 5 δις ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία κατέχει ομόλογα ισόποσης αξίας που λήγουν στις 20 του μήνα.
Την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με αντικείμενο την έγκριση της συμμετοχής του Ταμείου με 28 δις ευρώ στο νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε 16 τριμηνιαίες δόσεις των1,65 δις ευρώ η κάθε μία.

Αυτά... εκτός συνόρων, καθώς οι στρατιές επιτηρητών που έστω και με άλλο όνομα θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση εντός των συνόρων ελέγχοντας την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα και κατά περίπτωση θα κρίνουν για την εκταμίευση των δόσεων.