Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα. Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ντόρα Μπακογιάννη: Σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, όπως είναι αυτή που ζούμε σήμερα, θα πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες και κάνουμε ιεράρχηση στόχων. Τα παιδιά ειδικών αναγκών, τα παιδιά που έχουν περισσότερο ανάγκη από τα άλλα, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα και της πολιτείας και της κοινωνίας. Ας μην χάσουμε την ανθρωπιά μας επειδή βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. Το μήνυμα πρέπει να είναι προς την πολιτεία πάρα πολύ σαφές: Εάν δεν χρησιμοποιήσει τους πόρους, τους λίγους πόρους, που έχει γι’ αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, θα είναι ένα τεράστιο λάθος.

Δημοσιογράφος: Οι ασυμφωνίες που παρουσιάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου επηρεάζουν τη νέα δανειακή σύμβαση που πρόκειται υπογραφεί;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση Παπαδήμου δημιουργήθηκε για να μπορέσει να φέρει εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Να διαπραγματευτεί τη νέα δανειακή σύμβαση, να διαπραγματευτεί το κούρεμα του χρέους και να μπορέσει να πάρει τα 90 δισεκατομμύρια τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί στη χώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με υπουργούς οι οποίοι παρελαύνουν ως υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να γίνει με την υποστήριξη κομμάτων τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να απεμπλακούν από τις ευθύνες τους. Κάλεσα και χθες τον κ. Παπαδήμο να φωνάξει τους υπουργούς και να τους πει κάτι πάρα πολύ απλό: «Όποιος έχει καλύτερη δουλειά να κάνει, μπορεί να πάει σπίτι του». Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτοί που θα μείνουν στην κυβέρνηση πρέπει να δουλέψουν.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μία απόφαση για πάγωμα της επιστροφής των φόρων στις επιχειρήσεις. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Ντόρα Μπακογιάννη: Χθες στη Βουλή είχαμε μια επερώτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Και είπαμε κάτι πάρα πολύ απλό. Δεν είναι δυνατό τα μόνα χρήματα τα οποία εκταμιεύονται από το κράτος, να είναι τα χρήματα τα οποία πηγαίνουν στα κόμματα, όταν παγώνουν και η επιστροφή του ΦΠΑ και οι υποχρεώσεις του δημοσίου. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα πρέπει το ελληνικό κράτος να σταματήσει να είναι μπαταχτσής απέναντι στους ιδιώτες και να κόψει, έστω και για λόγους συμβολικούς, τα χρήματα από το πολιτικό σύστημα, δηλαδή από τα κόμματα. 

Περικοπή του πτητικού επιδόματος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


   Αθήνα,  19 Δεκεμβρίου2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς  Εθνικής ¶μυνας και Οικονομικών             
Θέμα : «Περικοπή του πτητικού επιδόματος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας»
Πριν λίγο καιρό αναγνωρίσθηκε ότι το πτητικό επίδομα δεν πρέπει να περικοπεί στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με νεότερη διάταξη το επίδομα συνυπολογίζεται πλέον στο περιοριστικό όριο των αποδοχών (3.000 ευρώ), βάσει των οποίων καταβάλλονται τα επιδόματα εορτών και άδειας.

Στα επιδόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα καταβαλλόμενα επιδόματα κινδύνου που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.2, του άρθρου 3, του Ν.2448/96, για τα οποία εφόσον αφορούν χρονικά διαστήματα με διαφορά  του ενός μηνός (π.χ. εξάμηνο) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ο επιμερισμός τους σε μηνιαία βάση.
Για την εξαίρεση του πτητικού και των λοιπών επιδομάτων κινδύνου από τις αποδοχές με βάση τις οποίες προσδιορίζεται το ύψος των επιδομάτων εορτών (Χριστουγέννων, Πάσχα) και αδείας, η ΓΔΟ-ΣΥ/ΔΟ1 με το (ε) όμοιο γνωστοποίησε, ότι για να ρυθμισθεί το αίτημα απαιτείται ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας και ότι  υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, η προώθηση ρυθμίσεων που συνεπάγονται πρόσθετο κόστος ή απώλεια εσόδων στον κρατικό Π/Υ, νομοτελειακά  θα πρέπει να αποκλεισθεί.
  Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1.      Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή καταβολή του πτητικού  επιδόματος στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

                                                                                                        Η Βουλευτής 


                                                                                                            Ντόρα Μπακογιάννη