Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Σύντομες και καθαρές» διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Λοβέρδος

«Σύντομες και καθαρές» διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο Λοβέρδος. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, για την οποία είπε ότι εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχία

Οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή Παπανδρέου θα πρέπει αν είναι «σύντομες και καθαρές», κατά τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο
, ο οποίος είπε ακόμη ότι η όποια ανάμιξή του στις εξελίξεις θα γίνει με τον πιο λιτό τρόπο που δεν θα καθυστερεί το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «περιμένω το συντομότερο δυνατό να μπούμε σε ένα κανάλι, γιατί οι εκκρεμότητες δημιουργούν καθυστερήσεις» και πρόσθεσε ότι αν οι διαδικασίες γίνουν προ των εκλογών, όπως έχει προτείνει, τότε δεν θα τεθεί ζήτημα καθυστέρησης του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Παράλληλα, επισήμανε ότι «όσοι λένε ότι το να συζητάει κανείς για την επόμενη μέρα σε ένα κυβερνητικό κόμμα είναι έξω από τις ανάγκες της χώρας δεν μιλάνε σωστά».
Ο κ. Λοβέρδος, είπε ακόμη ότι η συζήτηση περί ανασχηματισμού στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι «μη σοβαρό θέμα» και παράλληλα, άσκησε κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου, λέγοντας πως έκανε πολλά, ωστόσο όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν είχε επιτυχία.
«Το πρόβλημα», είπε «είναι στις εφαρμοζόμενες και ασκούμενες πολιτικές οι οποίες, επειδή ακριβώς η περίοδος είναι έκτακτης ανάγκης, πρέπει να είναι γρήγορες και άμεσες». Τέλος, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το 2012 θα είναι ο τελευταίος χρόνος που η Ελλάδα περικόπτει και μετά από αυτό το χρόνο φτάνουμε στο κόκαλο, ενώ υποστήριξε ότι δεν ισχύουν τα περί διαφωνίας του με την κ. Διαμαντοπούλου σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών.

eklogika.gr