Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συναντήθηκε με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Εκτός από την αναγκαία ενημέρωση, η σημερινή μου επίσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα για το εθνικό έργο που επιτελεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.
Οι γενικότερες ανακατατάξεις και οι δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελλάδα, δεν θα πρέπει να αγγίζουν τις βασικές προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι να κρατήσουν ψηλά το αξιόμαχο και να έχουν αφοσίωση στο έργο τους. Γιατί η βαθειά αυτή οικονομική και κοινωνική κρίση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάσει -και ούτε επηρεάζει- την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της Πατρίδας μας. Ούτε ασφαλώς και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες είμαστε κοντά και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά και το έργο τους. Αυτή είναι άλλωστε, η θέση της Παράταξής μας.
Ενημερώθηκα σε βάθος από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο, από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η χώρα μας, σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα ευθύνης, λειτουργεί σωστά, με επαγρύπνηση,  με στρατηγική ενόραση, με δημοκρατική ευαισθησία και αφοσίωση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχείρισής της, το εθνικό μας σύστημα πρέπει και θα παραμείνει ισχυρό και ανεπηρέαστο».


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, στον πεζόδρομο της Ερμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι άγιες μέρες που περνάμε έχουν και πάρα πολύ δύσκολες ώρες για τον ελληνικό λαό. Και πρέπει ο καθένας, αυτές τις μέρες, να δώσει αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια.
Είναι αυτές οι ώρες, που αποδεικνύουν ποιος πραγματικά αγωνιά και μπορεί και να αγωνίζεται για αυτόν τον απλό κόσμο, που δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη.
Και για αυτό, τιμά την ΟΝΝΕΔ,  ότι σε 16 πόλεις της Ελλάδος και στην Αθήνα, μπόρεσε και ίδρυσε 16 κοινωνικά παντοπωλεία, που μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει πάνω από 20.000 αγαθά. Παράλληλα, συνεχίζεται η λήψη τέτοιων προσφορών από τον κόσμο, προκειμένου να τα μοιράσουμε στους άπορους, σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη τις άγιες μέρες, ώστε να λάβουν κάποιο δώρο από το συνάνθρωπό τους.
Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ, γιατί στις δύσκολες ώρες βάζει πλάτη. Και στις δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, για εκείνους που δεν έχουν. Και ιδιαίτερα για εκείνους για τους οποίους είναι πιο δύσκολες αυτές οι στιγμές των άγιων ημερών».