Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Π. Μπεγλίτης για την αναβολή του Πολιτικού Συμβουλίου και τις διαδικασίες αλλαγών στο Κίνημα.: «Αφετηρία για να ανοίξουν όλα τα θέματα η συνάντηση της Τρίτης»



Η απόφαση αναβολής του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για την ερχόμενη Τρίτη, έγινε προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα τεχνικής φύσης στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης.

«Σεβόμενοι την κυβέρνηση Παπαδήμου, με ενδιαφέρον για να προχωρήσει αποτελεσματικά σε κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ασφαλιστικό και οι επικουρικές συντάξεις, εμείς αποφασίσαμε ότι μπορούμε να συγκαλέσουμε τη δική μας συνάντηση την επόμενη Τρίτη, έτσι ώστε να δοθεί στα στελέχη μας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου η δυνατότητα συμμετοχής σ' αυτή τη συνάντηση. Σ' αυτήν θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της ΚΟ, βεβαίως και οι 40 υπουργοί που είναι στελέχη ταυτόχρονα του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον σημειώνοντας ότι «η συνάντηση της Τρίτης είναι μια αφετηρία για να ανοίξουν όλα τα θέματα και όχι να ανοίγουν μέσω των ΜΜΕ ή δι' επιστολών και άρθρων. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι τις καταστατικές αρχές του Κινήματός μας και τουλάχιστον να ανοίξει αυτή η συζήτηση - και συμφωνούμε σ' αυτό και είναι πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – εφ’ όλης της ύλης. Όλα τα θέματα που συνδέονται με το πρόσφατο παρελθόν και αφορούν την παράταξή μας θα τεθούν επί τάπητος και θα συζητηθούν με ειλικρίνεια».
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει ο κ. Παπανδρέου και το θέμα ηγεσίας αν και είπε πως «καθένας μπορεί να βάλει και τα ζητήματα που θέλει αυτός να ανοίξουν».
Για το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων σημείωσε ότι θα αποφασισθεί από τον διάλογο και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι ο καθένας μετρά και εκτιμά τον χρόνο με τον δικό του τρόπο και ενδεχομένως με τις δικές του ανάγκες, αυτό δεν σημαίνει ότι, είτε ο γενικότερος πολιτικός είτε ο κομματικός χρόνος, πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του καθενός μας. Υπάρχει αντικειμενικά μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Υπάρχει ένα ευρύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα κινηθούν σημαντικές εξελίξεις την επόμενη χρονική περίοδο και κατά συνέπεια θα συμφωνηθεί συντεταγμένα, με τρόπο ενωτικό, πώς θα προχωρήσουμε».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ