Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝ​ΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ


 άποψη του Στέλιου Μάρκελλου
  υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας 
   
ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ, ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ! ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΙ ΔΙΨΟΥΝ ΚΙΑΛΛΟΙ ΜΕΘΟΥΝ. ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΕΙΛΙΝΟΥ, ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ. ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ !

Μείωση του κόστους του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μας βλέπουν οι ιθύνοντες. Υπονοούν, πως φέτος θα περάσουμε καλύτερα, πιο οικονομικά σε σχέση με πέρυσι.


Εμπαίζουν όμως με τις απανωτές, αφελείς, ξεδιάντροπες δηλώσεις τους. Γιατί δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σε μέρες, που όλα τα σκιάζει η ανασφάλεια και οι συνεχείς περιορισμοί της κατανάλωσης αγαθών, το κάθε νοικοκυριό σηκώνει τον δικό του σταυρό. Ψάχνει βαθειά μέστη καρδιά του να βρει, να συναντήσει, να περπατήσει μέστον δικό παράδεισο. Να νιώσει, να βιώσει την δική του ψυχική γαλήνη.


Τέτοιες μέρες, διψά να ζει ταπεινή, γλυκομίλητη η συνείδησή σου. Μέστην εσωτερική της τάξη, επιδιώκει σταθερά να φυλάει την εικόνα του Χριστού καθαρή, λαμπερή, ανέπαφη. Ξέρει, πως μόνο μέστην αγνότητα της θείας αλήθειας θα δικαιωθεί. Εκεί θαναστήσει την ελπίδα. Μόνον εκεί θα ξαναδώσει προοπτική στην πατρίδα. Μόνο εκεί μέσα, δεν θα διασπαστεί σε μονάδα. ΔΕΝ θα ξεκόψει απτους άλλους. ΔΕΝ θαπομακρυνθεί απτον συνάνθρωπο.