Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες υπάρχουν εμπιστευτείτε τους!

Μια από τις κλασικές «καραμέλες» που ακούμε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όχι μόνο δε συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά είμαι και κάθετα αντίθετος, με την φετινή χρονιά να επιβεβαιώνει. Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Superleague οι Έλληνες παίκτες όχι μόνο παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά έχουν τραβήξει όλα τα φώτα πάνω τους.
Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής επιθετικός, που για ακόμα μια χρονιά δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ολυμπιακό, πήγε δανεικός στον Ατρόμητο και πυροβολεί αδιακρίτως και σχεδόν σε κάθε ματς.
Πλούσιο το ελληνικό στοιχείο και στον Παναιτωλικό, όπου μέχρι στιγμής δυο δικά μας παιδιά, ο Γιώργος Θεοδωρίδης και ο Άγγελος Χαριστέας έχουν πάρει από το χέρι τους νεοφώτιστους και τους οδηγούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Σε ελληνικά χέρια έχει αφεθεί και ο ΠΑΟΚ, όπου Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Σωτήρης Μπαλάφας έχουν ξελασπώσει τον «δικέφαλο» στις πιο δύσκολες στιγμές των μέχρι τώρα αγωνιστικών.
Στην Ξάνθη δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο αυτό, οπότε μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η πολύ καλή παρουσία του Θοδωρή Βασιλακάκη, ο οποίος ηγείται της μεσαίας γραμμής της ομάδας.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Φώτη Γεωργίου, ο οποίος το καλοκαίρι πήγε για συμπληρωματικό μέλος του ρόστερ στα Γιάννενα, αλλά μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να στείλει στον πάγκο το μεγάλο αστέρι του ΠΑΣ, Ζαουάντ Ζαϊρί.
Τέλος, καλά ματς μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει και οι Αντώνης Σάμαρης, Μιχάλης Φραγκουλάκης και Γρηγόρης Μάκος.
Ας εμπιστευτούν, λοιπόν, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ας σταματήσουν να εμπιστεύονται εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου αξίας.
Έλληνες υπάρχουν απλά εμπιστευτείτε τους!

Sportsecrets.gr