Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Χρήστος Ζώης: χωρίς στρατηγική και πρόγραμμα νεοσύστατο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O υφυπουργός κ. Ρόβλιας, με τη σημερινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ,  έδωσε ένα σαφές δείγμα  για το πώς αντιλαμβάνεται τις  “μεταρρυθμίσεις” το νεοσύστατο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μάλιστα στο κρίσιμο ζήτημα του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά τις πομπώδεις διακηρύξεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου του, για “ίση αμοιβή για δουλειά ίσης αξίας”, “εξάλειψη διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ιδίου επιπέδου”, αλλά και για “σύνδεση παραγωγικότητας και θέσεων ευθύνης”, ο κ. Ρόβλιας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, όσον αφορά στα προβλήματα που καλείται να επιλύσει και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει, ούτε τους στόχους, ούτε τη φιλοσοφία του νέου, δήθεν ενιαίου μισθολογίου, τις συνολικές ρυθμίσεις του οποίου, επί μήνες τώρα, επεξεργάζεται το αρμόδιο, όπως είπε, Υπουργείο Οικονομικών. 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι το Υπουργείο, που ασκεί την πολιτική   του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, ενεργεί με αστοχίες και παλινωδίες, χωρίς στρατηγική και πρόγραμμα, αλλά και χωρίς ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγκαία αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού».