Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η Αρκαδια στις φλόγες ( νεώτερα)- Εκκενώθηκαν τα χωριά Πάπαρι, Δάφνη και Μανιάτη

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Αρκαδία, ενώ μια ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Μεταξάδα Μεσσηνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος που βρίσκεται στην περιοχή της Ασέας, μας ενημέρωσε ότι έχουν εκκενωθεί τρία χωριά, το Πάπαρι, η Δάφνη και το Μανιάτη, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του χωριού Μανιάτη, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρεται με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Πάπαρι απ' όλες τις πλευρές και μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας στο χωριό. Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό του Μανιάτη κι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.

Είπε επίσης ότι η φωτιά πέρασε και από το χωριό Δάφνη που έχει εκκενωθεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης λόγω του δυνατού αέρα που κινεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα.