Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μεταθέτουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα την καταβολή των αποζημιώσεων


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, βασικός εισηγητής στη σημερινή συζήτηση επερώτησης στη Βουλή, 32 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι, έκανε την ακόλουθη δήλωση :



        «Για μια ακόμη φορά, εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταθέτουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα την καταβολή των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς για τις σημαντικές περσινές ζημιές που υπέστη το καλοκαίρι η παραγωγή τους από το πράσινο σκουλήκι και από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου.

        Σήμερα και πάλι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετέθεσε για τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις, ενώ για τις προσβολές από το πράσινο σκουλήκι, η καταβολή τους πάει ακόμα παραπέρα, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2012, αφού θα χρειαστεί η υποβολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος ΠΣΕΑ, το οποίο υποτίθεται πως η κυβέρνηση θα είχε συντάξει μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Πουθενά και πάλι δεν δηλώνεται ποιο θα είναι το ύψος των αποζημιώσεων, ούτε πόσοι αγρότες θα τις εισπράξουν

Δυστυχώς για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κυβέρνησή του, τον τελευταίο χρόνο έχουν επανειλημμένως συλληφθεί ψευδόμενοι. Και για τούτο δεν μπορεί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία περί μη έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων, όταν στην τελευταία κυβερνητική της θητεία καταβλήθηκαν στους αγρότες όλες οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Και όταν σήμερα το μόνο βέβαιο είναι πως, 50.000 βαμβακοπαραγωγοί, από τότε που υπέστησαν ζημιές, εδώ και 13 μήνες, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση».