Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο Παναθηναικός από Αύγουστο εκτός Ευρώπης , μένει στην Ελλάδα

Ο πάλαι ποτέ πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη , ο Παναθηναικός, θα περιοριστεί φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις, παρά τη νίκη στο ΟΑΚΑ  με 2-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Όμως οι “πράσινοι” κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία  λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν ημίωρη διακοπή.
 Πριν καλά καλά συμπληρωθούν πέντε λεπτά ο διαιτητής αναγκάστηκε να το διακόψει λόγω των επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
 Η Μακάμπι πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 61΄, όταν ο Μεντουνγιανίν με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κοτσώλη ,  γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση κάποιων οπαδών του “τριφυλλιού” οι οποίοι πέταξαν δεκάδες καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Το ματ διακόπηκε και πάλι για τρία λεπτά . Στο 71΄ μετά το φάουλ του Κλέιτον ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 73΄η Μακάμπι έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Κονάτε είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα λόγω αντιαθλητικού χτυπήματος στον Καραγκούνη. Δευτερόλεπτα αργότερα αποβλήθηκε και ο προπονητής των Ισραηλινών επειδή έβρισε τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Οι “πράσινοι” αύξησαν την πίεση τους, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να σπάσουν το αρνητικό ρεκόρ των 11 αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη, με το αυτογκόλ του Νιβάλντο στο 79ο λεπτό.
Έτσι η Μακάμπι απέκλεισε από τον Αύγουστο τους “πράσινους” οι οποίοι  είναι αναγκασμένοι να συνέλθουν και να κοιτάξουν τις εγχώριες διοργανώσεις.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (59’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (59’ Κλέιτον), Ζέκα, Λέτο, Κουΐνσι, Τοτσέ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χαΐμοφ, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν (76’ Άλμπερμαν), Μίκχα (59’ Ζιβ), Ατάρ (83’ Κολάουτι), Παβίτσεβιτς, Κονατέ, Γεϊνί, Λογκάσι, Νταχάν, Βερέντ