Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δύσκολη νίκη ο ΠΑΟΚ επι της Ξάνθης

Σε παιχνίδι γκραν γκινιόλ εξελίχθηκε ο αγώνας χθες στο γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Η ομάδα του Δικεφάλου νίκησε 1-0, μέχρι όμως και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης κινδύνευε να δεχθεί το γκολ!
Η μαχητική Ξάνθη με βάση την απόδοσή της χθες δικαιούνταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Η αγωνία όμως δεν είχε να κάνει μόνον με αυτά που εξελίσσονταν εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και αυτά που εξελίσσονταν εκτός, αφού στο 79' ο διαιτητής Θάνος διέκοψε το παιχνίδι , επί 4λεπτο, λόγω των υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν από την κερκίδα εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του Σοφοκλή Πιλάβιου και της Βουλής.
Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και το χθεσινό παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 6' με εκπληκτικό γκολ από τον Βιεϊρίνια.  Η Ξάνθη ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και στο 8' ο Μαρσελίνιο υποχρέωσε τον Κρέσιτς σε μια εντυπωσιακή απόκρουση. ενώ στο 17' έχασε την καλύτερη ευκαιρία της, με τον Σουάνη να κάνει τη σέντρα και τον Καζάκη το σουτ, το οποίο σταμάτησε λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος ο Μαλεζάς. Στο 35' ο Καζάκης και πάλι πήρε την κεφαλιά ανάμεσα στους Μπαλάφα και Μαλεζά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κρέσιτς. Στο 79' το παιχνίδι διακόπηκε για τέσσερα λεπτά. Με την έναρξη και πάλι του αγώνα, ο Βιεϊρίνια σηίωσε τέρμα το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρσελίνιο έχασε την ευκαιρία του αγώνα καθώς το σουτ του έδιωξε με το κεφάλι ο Φωτάκης πάνω στη γραμμή.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Έτο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (87΄ Τσουκαλάς), Γεωργιάδης (83΄ Ρομπέρ), Βιερίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (86΄ Μάνταλος), Σουάνης (57΄ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68΄ Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι.