Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Διήμερη περιοδεία του Τάσου Αποστολόπουλου στη Μεσσηνία

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Δημαρχείο και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Περιφερειάρχη.
Επί τάπητος τέθηκαν το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης της περιοχής, η μεταφορά μαθητών, οι εκκρεμείς υποθέσεις των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού και Υδάτων, θέματα που άπτονται των τοπικών Δασαρχείων, ζητήματα παραβατικότητας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της πανίδας της νήσου Σαπιέντζας, όπου τα άγρια ζώα κινδυνεύουν με αφανισμό εξαιτίας της έλλειψης νερού.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος επισκέφθηκαν κατόπιν το Λιμεναρχείο Πύλου, όπου τους υποδέχτηκε ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Σμυρνής, ενώ στη συνέχεια μετέβηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή κ. Δημήτρη Γιαλαμά και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Καπόγλη.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν την περιοχή της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας, όπου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα προστασίας και διαχείρισης προστατευόμενης περιοχής στο Διβάρι, και επισκέφθηκαν το τοπικό ιχθυοτροφείο που πρόσφατα δημοπρατήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Το παρών στις παραπάνω συναντήσεις έδωσε και ο Μεσσήνιος κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος.
Σήμερα το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος θα συμμετάσχουν στη γιορτή τοπικών προϊόντων που θα λάβει χώρα στην τοπική κοινότητα Μεταμόρφωσης.
Χθες ο κ. Αποστολόπουλος παραβρέθηκε σε εκδήλωση προς τιμήν της Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρένας Ασημακοπούλου που έγινε στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

thebest.gr